akdamar kilisesi

independence
bugun itibari ile her sene eylul aylarinda, gunu saati ve suresi valilik tarafindan belirtilmesi ko$ulu ile ermenilerin ibadetine acilan kilise.
atacamadesert
19 eylül 2010 tarihinde en son ayininden 100 yıl sonra ayine açılacak olan kilise.

yapılacak ayin için gelmesi beklenen konuklar için van’daki otel ve misafirhanelerin yatak kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle bir yerel gazete tarafından “van a gelecek ermeniler e evimizi açıyoruz” kampanyası başlatıldı.

van halkı, bu kampanyaya büyük ilgi gösterdi. şimdiye kadar 4 bin aile, ermenileri ağırlamak için kampanya kapsamında müracaatta bulundu. yerel gazete imtiyaz sahibi aziz aykaç, “yoğun bir müracaat var. ancak biz her müracaatı kabul etmiyoruz. bu evlerde belirli şartlar arıyoruz. gelen konukların rahatı, kent merkezine olan uzaklığı ve güvenliği gibi özellikler arıyoruz. şu ana kadar 2 bin konuğu ağırlayabilecek evler tespit ettik. bu kampanya ile eski komşularımızla tekrar bir arada olmayı ve aramızdaki bazı nifakları yok etmeyi amaçlıyoruz. geçmişte yaşanan olayları tarihe gömmek istiyoruz” dedi.
independence
kilise ayine hazirmi$. onumuzdeki gunlerde ayin yapilacak ancak hukumetin izni ile degil, izinsiz olacak bu ayin. bildigim kadari ile kilisenin icerisine de giri$e izin verilmeyecek ancak kilisenin cevresinde yapilacak bir ayine de kari$ilmayacak.
arinna
bu kilise bizim ülkemizde olmasına rağmen bizden izinsiz ayin söylentileri çok manidardır.yetkili merci nerededir merak konusudur.
orqn
" yılda bir kez olmak üzere eylül ayının ikinci haftasında, günü, saati ve süresi valilikçe belirlenmek kaydıyla dini içerikli etkinlik düzenlenmesine izin verilmiştir. "

ne lan bu?

nasıl bir mizah anlayışının ürünü bu?

ibadet alanlarının müze olmasına her yönüyle karşı çıkarım. orada müze değeri taşıyan, görülmeye değer bir şeyler varsa, ibadethaneyken de gidilip görülebilir. kafasında soru işareti olanlar için hemen söyleyeyim; kendi dininize ait olmayan ibadet alanlarına girince dinden çıkmıyorsunuz. valla çıkmıyorsunuz.

yok yılda bir kezmiş, yok günü ve saati bilmemneymiş... falan filan..

hani nerede dinler arası hoşgörü?

neden insanların ibadet etme haklarını kısıtlıyoruz?

bir de dalga geçer gibi ermeni açılımı adı altında " bak tamamen yasak değil, senede bir gün gelebilirsiniz " triplerine girilmiş.

kimden, neden korkuyoruz anlayamadım ki onu ben? bırakın herkes özgürce yaşasın kendi dinini. araya girmeyin.
fofay
ermenice akhdamar / ah tamar olan kilisedir.
bir ermeni kızına aşık olan türk gencinin ’’ah tamar’’ diye inlemesi sayesinde adını alan kilisedir.türkçe’de akdamar olarak geçmiştir..asıl adı ah tamar’dır.
ermeni cemaati için en önemli olan kilisedir.95 yıl sonrada ibadete açılması sevindiricidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol