cem özkan

onununkoru
cem özkan 27 mayıs 1969’da istanbul’da doğdu.

müzikle tanışması 1987 yılında aldığı bas gitarıyla başladı. gitarı eline aldıktan çok kısa bir süre sonra ömer ahunbay, hakan özer, tarkan mumkale ve mehmet gencer ile birlikte daha sonra adı china band olarak değişen waithing for the china adlı grubu kurdu.


1989 yılında amerika’ya gitti. amerika’da yaşadığı yaklaşık 8 yıl içinde çeşitli gruplarda bas gitar çaldı. bu sırada da türkiye ile bağlarını tamamen koparmayan cem özkan 2000 yılında türkiye’ye kesin dönüş yaptı. döndükten sonra eski arkadaşları ömer ahunbay, hakan özer ve oğuz kaplangı ile rebel moves’u kurarak bas gitarist olarak gruptaki yerini aldı.

2005 yılında hasan umut önder ile kendi stüdyosu soundcheck’i açtı. bu sırada rebel moves’un ilk albümü piyasadaki yerini aldı.

1996’dan beri yaptığı kendi bestelerini can şengün prodüktürlüğünde bir albümde toplamaya karar verdi ve 2006 şubat itibari ile de kayıtlar başladı. eğlenceli ama bir o kadar da yorucu bir dönemden sonra albümün kayıtları bitirildi.

şu sıralarda da rebel moves’un ikinci albümünün hazırlığı içinde olan cem özkan ilk solo albümünü eylül 2006’da çıkardı.

amazonta
31 ekim 2007 çarşamba istanbul/kadıköy shaft’ta
20 kasım 2007 salı istanbul/beyoğlu hayalkahvesi’nde konser verecek olan muhteşem müzisyendir kendileri.
mutant
bas gitar çalıp aynı zamanda da şarkı söyleyebilen ender isimlerdendir.
türkiyede levent yüksel ve özkan uğurdan sonra bas gitar çalıp şarkı söyleme yetisine sahip 3. kişi. (barlarda veya başka yerlrde gün ışığına çıkmamış yetenekleri katmıyorum)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol