iskambil kağıtlarındaki papazlar

armour
papazlardan birinin sağ kolu yoktur. rivayetlere göre bu papaz iskambili icat eden kişiyi simgeler ve iskambilde beni yenecek biri çıkarsa kolumu keserim diye iddiada bulunması üzerine bir gün biri gelip bunu yener ve o da sözünü tutup kolunu kesmek zorunda kalır.
akineton
rivayet şöyledir;
vakt-i zamanında maça papazının yolu birgün şehire düşer.orada gördüğü bir kızonu derinden etkilemiştir.gece gündüz onu aklından çıkaramamaktadır.fakat bilmediği birşey vardır ki kupa kızının başka birisinde gönlü vardır.fakat maça papazı takmıştır bir kere bu kıza sahip olacaktır.nüfuzlu bir aileye sahip olan maça papazı diğer papazları da beraberinde götürüp sinek valesinin evine bir baskında bulunarak sinek valesine inanılmaz işkencelerde bulunup defalarca tecavüz etmişlerdir.işte bu yüzden sinek valesi göt oğlanına benzemektedir.

arbede sırasında sinek valesinin salladığı satırla maça papazı bir kolunu kaybetmiştir ama erkekliğini kaybeden sinek valesinin yerine kupa kızına sahip olmuştur.

sonuç:işte bu yüzden kupa 10 lusuna güzel onlu denmektedir.

simplist
bilindik papaz figürlerinin aksine pazar ayinlerine falan gitmeyen, günah çıkarmadıkları gibi günaha bile sokabilen papazlardır.
bazen kaçarlar ve kimde olduğu meçhuldür, bir esrarengiz/zampara yanları da vardır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol