şirinlerin üremesi

mitili
yanli$ hatirlamiyorsam 100 taneydi bu $irinler. olsa olsa 101 tane. tamam o kadarla kaldilar, yerine yenisi gelmiyor ama bundan oncesi ve bunun bir hikayesi de vardir elbet. bir anda gokten 100 tane $irin inecek hali yok ya!

efendim ben ara$tirdim, irdeledim konuyu ve olayi cozdum. hikaye $oyle:

_____

cok eski zamanlarda, dunya uzerinde sadece bir adet hatun $irin ve bir adet erkek $irin varmi$. isim yokmu$ o zamanlar, cok eski cunku. ve o zamanlar ye$ilmi$ renkleri. bunlar uzun sure tani$amami$lar. cunku erkek olan biraz cekingenmi$. ne birazi lan cok cekingenmi$. sonra tani$mi$lar, beraber ya$amaya ba$lami$lar.

erkek bayiliyormu$ hatuna ama hatun hic orali degilmi$, onun gozu di$aridaymi$. her gun ormandaki hayvanlarla bulu$ur, o parti senin bu parti benim gezer, eglenir dururmu$. sonra bir gece gec saatte eve geldiginde, yaninda bir not ile erkek $irinin cesedini gormu$. $ok falan olmami$. neden olsun ki, umrunda degilmi$ zaten. sonra merak edip notu okumu$:

"ey dilber! sana hayran olan, yaninda bir garip carpan bu yurek, daha fazla dayanamayacak yanindayken sensiz olmaya. sevdim seni, olumune sevdim! ama sen, gittin tav$ana, kurda, ku$a verdin. ayip ettin guzelim. olmuyor artik, olmuyor boyle. doktora gittim, sag elim artik kangren olmu$, kesmek zorunda oldugunu soyledi. dayanamadim, sag elim olmadan nasil ya$arim ulan dedim. sonucu goruyorsun i$te. allaha emanet ol."

hatun $irin, okuduklarindan cok etkilenmi$. sonra demi$ ki kendi kendine; "$irin soyunu devam ettirmeliyim, ona bir borcum var."

sonra cikmi$ ormana, tanidigi bir tav$anla 40 gun 40 gece sevi$mi$. seri bir $ekilde dogurmaya ba$lami$ sonra, pit pit pit atiyomu$ yani, tenis topu atan makineler gibi. tav$an sayesinde renk kari$imi olmu$ ve cocuklari mavi dogmu$. ve hic bilmedigi bir $ey varmi$, bir $irinle ciftle$medigi icin, butun yavrulari kisir dogmu$.

kadin sonuncuyu dogurduktan sonra dayanamami$, hakkin rahmetine kavu$mu$.

sonra bu $irincikler acliktan susuzluktan artik olmek uzereyken, leylekler $irin baba’yi getirmi$. $irin baba da onlara hem analik hem babalik yapmi$.

_____

i$te boyle. $irinler ureyemiyor yani.
sistematik kedi
şirinlerin bir bölümünde şirine tek dişi şirin olmaktan sıkılmış ve şirin babadan kendine yoldaş olacak dişi bir şirin istemiştir. kim mi? herkesten farklı olarak pembe kıyafet giyen, kızıl saçları örgülü şirin. nasıl mı? ormandaki şirin çileklerinin yanındaki büyük çiçeğin içinden çıkarak. neden mi? çünkü şirinler birbirini şirinlemez.
elma sekeriiii
$irinenin büyümesinin ardından, $irin babanın kontrolünün kaybetmesiyle ortaya çıkabilecek olan durum..


+ $irin babaaa bi bakar mısııın?
- kızım, ne babası? koskoca kazık kadar kız oldun artık?
+ eeee?
- bana $irinim de aslanım kaplanım!
+ ayh, bi ho$ oldum.

(bkz: ve olaylar geli$ir)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol