yeni doğan çocuğa isim koymak

made in heaven
kopek gibi isim koymaktansa isim koymayip kendisi kendi ismini secinceye kadar kopek gibi kucu kucu diye yada islikla cagirmak daha mantikli mi olur acaba diye sormak isterim bunu mantiksiz bulan arkadaslara.
van ness
belki de evli çiftin evlatlarına yapacağı en zor görevdir. düzgün bir isim bulunmalı kaynana vb. dış faktörlerden kaçınılmalıdır. anlamlı bir isim seçilmelidir ki çoğunlukla çocuklar ileriki yaşlarında da sahip oldukları isimlerle bütünleşirler. en önemli şey anlamı bilinmeyen isimler konulmamasıdır ki öyle isimler vardır ki anlamları kötüdür. türkçe çevrimleri yasaklı, yalancı gibi arapça isimler bile vardır. zordur bu görev, güzel ihlaslı isimler seçilmelidir ki yarın yanlış birşey yaptığında biri dönüp senin ismin böyle güzel bu yaptığın önce adına yakışmaz diyebilmeli.
kimse kim
ailenin en büyük erkek ferdi, yeni doğan çoçuğu kucağına lır. kulağına kısık sesle ezam okur. arkasından anne ve babasının belirlediği ismi üç defa kulağına fızıldar. böylece bebeğe ismi verilmiştir.
volfied
aileye yeni üyenin katılacağı öğrenildiği andan itibaren aramaya baslanan verilmesi oldukca mesakkatli karar.ismi koymak icin bircok elemelerden gecirir aile once fazla konulmus olmamalı,söylerken ağızı doldurmalı vs.
psiko
sapına kadar annenin hakkı olan eylemdir. tüm cefasını anne çekerken diğer tüm kişilere laf düşmez, düşmemelidir.
elma sekeriiii
isim sözlüğü alınarak olaya başlanır. ardından eşe gösterilir "baaaak süpppper isimler buldum aşkım!" diye. eş beğenmez. suratına bi’ yumruk çakanız gelir.

- kolaysa sen bul be öf!
+ tamam, buldum bile. kezban olsun.
- bence senin gözün kör olsun!!!


olayın sonunda sıkılıp tamam bilindik bir şey olsun der, bilindik bir isim koyar çıkarsınız işin içinden.
ilkerozcan
doğmamış çocuğa koyacağın ismi, bebek doğupta koymadan kimseye söyleme çünkü. herkes bir yorum yapar ve her soyrumdan sonra başka bir isim arayışına girersin. sonunda bebek doğar ama sen hala bir isim bulamazsın ve stresten bir isim bulamazsın ve saçma sapan bir isim koymak zorunda kalırsın

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol