murat menteş

rutubet
"romanlarınızı yazarken neyin nasıl gelişeceği ve nasıl sonlanacağı ,en başından beyninizde tasarlanmış mı oluyor, yoksa kendiliğinden gelişen bir süreç midir bu", tarzındaki bir soruya; "yakın bir zamanda fındık tüccarı bir arkadaşım da bana böyle bir soru sordu, fakat onunki,’nnasıll yazıyorsunn’gibi daha kapsamlı bir soruydu.bu soruya orda bulunan,biri soğuk demirci diğeri balıkçı iki arkadaşım cevapladılar, ben de şimdi onlardan anladığım kadarıyla sana bir cevap vermeye çalışacağım" şeklinde bomba bir cevapla takdirimi kazanmış nadide yazarımızdır kendisi.
tehlike
romanlarında kullandığı entresan tiplemeler ve terminolojilerle okuyanı etkilemeyi başarmış yazar. akar gider roman, elde bir şey kalmaz
yaslibirkisarehindussedegunler
"tamam aşk ile mantığın yolları ayrılalı çağlar oluyor.
tamam aşk sadece kör değil aynı zamanda aptaldır.
tamam aşk kişinin kendini aldatmasıyla başlar ve başkalarını aldatmasıyla sona erer.
tamam aşk hayal gücünün zekâyı yere sermesidir.
tamam aşk sonsuzluğa heveslendirirken imkânsızlığa hapseder.
ama ben bu ‘mucizevî aldanışa’ ‘hayırlı anormalliğe’ ‘sigortalı dengesizliğe’ hazırdım.."
goetica
aynalı barikatlar kitabını bulabilmenin imkansıza yakın olduğu yazar. çok mütevazi bir insan. aylarca aradığım kitabını bulamayınca kendisine mail gönderdim, gönderirken muhtemelen cevap vermeyecek zaten diye düşünüyordum ne yalan söyleyeyim, gayet nazik bir şekilde mailime yanıt gönderdi. kitabı kendisinden edinemedim ama işinin gücünün ortasında cevap vermesi bile bir incelik. çok çok uzun uğraşlar sonucunda buldum kitabını, ama aklımda hep nazik bir insan evladı olarak kalacak kendisi.
bir gece ansizin gelebilirim
ruhi mücerret isimli kitabıyla arz ı endam etmiş yazar. bıyıkları bi enteresan, gözlüğü daha bi enteresan. kıyafeti zaten bi acayip. ama o kombinasyondan eğlenceli bi adam çıkıyor nasıl oluyorsa. hiç okumadım kitabını. ama siz okuyun bol bol. fuzuli 18bin kelime kullanıyormuş, siz daha 3-5 kelimeyle iktifa edin. iktifa ne demek bilir misiniz?
ladycapulet
ruhi mücerret adlı kitabına ilşkin verdiği bir röportaj.yanarım yanarım istanbul’dayken kitapçılarda bulamamıştım, yayıneviyle sorun çıkmış, daha basılmadı demişlerdi.

http://www.hurriyet.com.tr/keyif/22832054.asp
gregor hamza
’’ruhi mücerret’’le külliyatına giriş yaptığım yazar. güzel cümleleri, ilginç benzetmeleri var; şüphesiz ki çok yetenekli ama orhan pamuk nasıl ki kitaplarını ingilizceye kolay çevrilebiliecek bir türkçeyle yazıyorsa murat menteşte de ’’çok satma’’ kaygısı var sanki. dikkatli bir okur menteş’in türkiye’deki islamcılar ve anti islamcılara eşit mesafede durmaya özen gösterdiğini ve ne şiş yansın ne kebap mantalitesinde olduğunu görebilir. savaşlara, zulme, yoksulluğa, ve dünyadaki acılara samimi bir duyarlılık göremedim ayrıca murat menteş’te.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol