jeremy clarkson

esrakesh
otomobil konusunda uzmanlaşmış yazar ve yayıncıdır. the sunday times da ve the sun gazetesinde de haftalık yazılar yazmaktadır ancak en çok bbc de 1989dan beri sundugu otomobil programı top gear ile tanınır
hız belirleyen radarlara, hız sınırlamalarına, şehirlere otomobilleri sokmak istemeyen belediye başkanlarına ve ingiltere başbakanı tony blair e karşıdır.
kendisinin mercedes sl 55 amg si vardır.bir programında da kendi arabasını test etmistir.

goetica
jeremy charles robert clarkson (11 nisan 1960, doncaster ingiltere), otomobil konusunda uzmanlaşmış yazar ve yayıncıdır. the sunday times’da ve the sun gazetesinde de haftalık yazılar yazmaktadır ancak en çok bbc otomobil programı top gear ile tanınır.

program 2005’te uluslararası emmy ödülünü aldı.

yaptığı ağır otomobil eleştirileri clarkson’ı, otomobil şirketlerinin çok sevdiği ya da çok nefret ettiği en önemli kişilerden biri haline getirdi. top gear programındaki otomobil değerlendirmeleri, yüksek satış hedefi olan otomobil markalarının yıl sonu hedeflerini etkileyecek önemde görülür.

vauxhall’un 2. nesil cavalier modelini değerlendirirken, "bu bir otomobil, 4 tekerleği var ve gider. o kadar!" dedikten sonra, sırtını dönüp kameradan uzaklaşması, clarkson’u dünyanın en etkili otomobil yazarlarından biri haline getirdi.

clarkson hız belirleyen radarlara, hız sınırlamalarına, şehirlere otomobilleri sokmak istemeyen belediye başkanlarına ve ingiltere başbakanı tony blair’e karşıdır.


neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol