prezervatifin tarihcesi

mad
1220 mö
belki prezervatifi modern dünya ürünü sanıyor olabilirsiniz... ancak tarihçesi çok eski uygarlıklara dayanır prezervatifin... antik mısır döneminde hastalıklardan korunmak için keşfedilmiştir.

100 200 ms
avrupa’da prezervatif kullanıldığı, fransa combarelles’deki mağara resimlerinde ispatlanır.

1500
1500 lerde gabrielle fallopuis yapraksı korumalarla hastalıklarla mücadele etmiştir. o dönemlerdeki diğer popüler materyaller ise japonlar tarafından üretilmiştir.

1600
prezervatifin ismini aldığı muhtemel iki açıklama vardır. bu latince de condus tan gelmekte veya ingiltereli dr. quondom lakaplı ii.charles dan almaktadır.

1700
hayvan bağırsağından yapılan prezervatifler herkesçe tanınmıştır ve popülaritesi artmıştır.1700’lerin yayınları prezervatifin koruyucu özelliklerinin anlaşıldığını gösterir.

1843
goodyear ve hancock tarafından icad edilen kauçuğun vulkanizasyon prosesi daha güvenilir ve ucuz ürünleri, prezervatif de dahil, parti halinde üretme olanağı yarattı. vulkanizasyon, ham kauçuğu sülfüre tabi tutulup yoğun ısıya maruz bırakılması işlemidir. bu işlem kauçuğu güçlü ve elastik bir madde haline getirir.

1930lar
sıvı lateks üretimi krepsolün yerini alır. bugün de üretimin temeli budur.

1990lar
yeni teknoloji prezervatifi geliştirmiş ve atalarımızın kullandıklarından daha sofistike türlerini üretmeye olanak vermiştir. son gelişme, lateksten iki kat daha dayanıklı, daha ince ve hassas olan, benzersiz bir poliüretan malzeme olan duran’dan üretilendir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol