para yakarak ısınmak

pipisik
gerçekten de yaşanmış bir olaydır. bundan yıllar önce uludağ’ın zirvesinde bir ev yapıp yaşamaya çalışan (sanırım alman bir mühendisti kendisi) bir keşiş kışın oranın nasıl olduğunu bilmeden karda mahsur kalmış ve yakacak bir şeyi kalmadığından en son paralarını yakmış ama gene de ölmüştür. yaptığı ev halen zirvede durmaktadır. otellerin bulundugu yerden görülmekte.
angelus
görgüsüzlüktür. ayıp. yapabilen var yapamayan var. yapacaksanız da şahsım gibi herkese belli etmeden yapın soğuk kış günlerinde şömine karşısında. ohş. evet.
greyfurt
2. dünya savaşı sonrası almanyasındaki dolar zengini birinin yapması mantıklı davranıştır.

hemen en temel 3 sebebi sıralayalım;

1- para evinizdeki miktar/kalori verimi en yüksek maddelerdendir. en yüksek kalite kağıttan yapılır. (eski paralar darphaneye geldiğinde önce parçalayıcı bir makinede parçalanarak odun gibi bir şekilde sıkıştırılır. kolayca sonra yakılır. çıra kadar yanıcıdır yani)

2- dünya savaşının ekonomik yıkımını yaşayan almanya’da, 1914 yılının 23 aralık günü, 1$ (amerikan doları) 4,2 trilyon alman markı ediyordu. almanyada o paraya çuvallarca odun almak yerine çuvallarca para almak ve bunları yakmak daha ekonomik ve verimli olurdu herhalde.

kaynak:
1- bir belgeselde izlemiştim.
2-http://tinyurl.com/5dwwmk

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol