parçaçıkcarpistirma deneyi

vona
yaklasik 2 bin 500 bilimadaminin evrenin baslangiciyla ilgili sirlari ortaya cikarabilmek icin 3,5 ay sonra yapmaya hazirlandigi milyarlarca dolarlik korkutucu deney. neden korkutucu? adamlar yeni bir big bang’a ya da ona benzer bir şeyi yeniden yapmaya hazirlanıyor çünkü.
gecen aylarda ntv de cikan dünyanın sonunun ne şekilde olacagina ilişkin bir belgeselde buna benzer bir şey anlatiliyordu. deney yapiliyor ve parcacik hizlandirma makinesi dünyayı yutuyor akabinde de patliyordu. çok korkutucuydu.
bilim adamlarinin olaya yaklasimini görünce insan daha da bir dehsete kapiliyor. zira, dün aksam yine ntv de 24 saatte konuşan boğaziçinden bir fizik profesorü, banu güven in "big bang yaratmaya çalışıyorsunuz. bu tehlikeli olmayacak mı? bu deney insanligin hayrina mı olacak" sorusuna, gülerek "keşke yeni bir evren yaratabilecek gücümüz olsa" diye yanıt vermesi kimin ellerine kaldigimizi göstermesi bakimindan carpici.
bunun gibi 2 bin 500 tanesinin yan yana gelip sonuçları şimdiden net olarak kestirilemeyen böyle bir deneye girişmesi allahim sen bizi koru diye dua ettiriyor.
deneyle ilgili ayrıntı ve haber için:
http://www.ntvmsnbc.com/news/377712.asp+big+bang+deneyi&hl=tr&ct=clnk&cd=1&gl=tr&client=firefox-a
http://www.ntvmsnbc.com/news/401325.asp

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol