türkler ve ırkçılık

veni vidi vici
yan yana durduklarinda birbirine hic yakismayan iki kelime.. zaten türk tarihinde avrupai manada irkcilik yoktur, neden mi yoktur?
öncelikle avrupadaki almanya,fransa ya da ingilteredeki irkci anlayisin kökeninde "kendini digerlerinden üstün görme" anlayisi yatar. hitler irkciligi almanlarin saf kan olusu iddiasina dayaniyordu. fransiz irkciliginin temelinde " kendilerinin her alanda üstün, kendi disindaki yabancilarin" ise hicbir üstünlük vasfi bulunmayan seyler oldugu varsayimina dayanir.

gelelim türkiyeye, bizde asla avrupai anlamda bir irkcilik yoktur cünkü bizdeki "irkcilik" üstünlük iddiasina dayanmaz.bizdeki sadece asagilik kompleksi, sadece alelade bir "yabanci düsmanligidir".. sebebi ise kendi icimizde yasayan sayilari üc besi gecmeyen yabancilarin eristikleri ekonomik üstünlükler ve hayat standardi karsisinda duyulan hayal kirikligi ve yasanilan bir asagilik kompleksinden baska birsey degil..
ozgur
alakasız iki kelime.hrant dink cenazesine bakılabilir,oradaki insanların kaçı ermeniydi diye.kimsenin öyle bir derdi yok,kürtmüş,ermeniymiş,zazaymış.insanlar tepkilerini belirtmek için "hepimiz ermeniyiz"diyor,o bile carptiriliyor.ya da çok başka biryerden,spordan bakin olaya,kaç maçta ırkçı tezhurat yapılmış,hangi sporcuya hakaret edilmis diye.kabahat halkta.onun bunun dolduruşuyla ortalık karışıyor,insanlar birbirine düşüyor.sürekli karışıklık olması dis guclerin işine yarıyor.çünkü türkiye’nin tüm dış borçlarını kapatacak kadar yeraltı zenginliğinin olması,müthiş bir jeopolitik konumunun olması onların hoşuna gitmiyor.irkçilik maşa olarak kullanılıyor türkiye’de.
floydiandm
"türkler ırkçıdır" denemez, "türkler arasında ırkçı yoktur" da denemez. çevremde bazen başka ırklardan olan insanlarla ilgili sapma sapan şeyler söyleyen mahlukatları görüyorum ve bu beni çok sinirlendiriyor açıkçası. insanlar eşittir, bunu anlayamamış kişiye de insan denemez.
nick nicki nickince
#495496

doğrudur, bizdeki ’ırkçılığın’ tüm nedeni aşağılık kompleksidir. zira bakınız verilen entry’de de, bu kompleksten kaynaklansa gerek, önce avrupa’daki ırkçılık tarif edilmiştir. sanki ırkçılığın sanayiyle, ekonomiyle, teknolojiyle ilgisi varmış gibi.

öyle bir aşağılık kompleksi vardır işte bizde. ırkçılığımız da bundan kaynaklanmaktadır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol