sırtustu

darth sidious

yüzyılımızın başında sırt üstü yüzme 2 şekilde uygulanıyordu. her ikisinde de biçim ve izlediği yol bakımından ters dönmüş geniş bir kurbağalama stiline benzeyen bacak hareketleri vardı, fakat, kol hareketleri farklı idi. basit sırt üstü yüzme stilinde kollar birlikte omuz hizasından vücudun kenarlarına hareket ettiriliyor ve suyun altında başlangıç durumuna geçiliyordu. ingiliz sırt üstü yüzme stili daha hızlı idi, çünkü kol çekişi baş hizasından ileriye kadar giderek daha uzun oluyor ve başlangıç durumuna geçiş suyun dışında oluyordu. daha hızlı yüzülmesine olan devamlı istek, kol hareketinin sıra ile ve alternatif şekilde yapılmasına ve daha sonra da alternatif yukarı ve aşağı bacak hareketine yol açarak modern sırt üstü yüzme stilinin gelişmesini sağladı.(cravil sırtüstü) bu yüzme stilinin modern şekilde kol hareketi ayakla vuruş ile dengelemekte bu da kalçalarda ve ayaklardaki vuruş ve vücudun gözle görülebilen bir hafif dönüşü ile birlikte olmaktadır. ayak vuruş derecesi temel tekniklerin uygulanması ile birlikte yüzücünün fiziksel karakteristiklerine bağlı olmaktadır.

vücudun durumu
bu stilde vücud, tamamen suyun içinde, fakat su yüzeyine yakın yerde etkili bir bacak hareketinin yapılmasına elverişli olacak şekilde, mümkün mertebe yatay durumda olmalıdır. başın arkası suyun içinde ve kalçalar yüksekte bulunur. dizler su vurulunca ayak parmakları su yüzeyini hafifçe çalkalar

başın durumu öndemlidir, çünkü; yukarı kalkık bir baş, kalçaların yukarı doğru kalkma durumunu zorlaştırır ve böylece su içinde bir nevi oturma durumu oluşur.vücutları su üzerinde iyi yüzemeyen kimseler rahat bir baş durumu oluşturmakta zorluk çektiklerinden iyi bir öğretmen uygulama şekillerini seçerken vücudun durumu ile ilgili yorumlar yaparken, bunun farkında olarak hareket etmelidir. gerekli olan başka bir şey de, vücudun bacaklar ve ayakların ileri doğru uzanmış olmasıdır ki, bu da esneklik ve hareketliliğe bağlıdır. ayak bilekleri sert olan yüzücüler vücut durumunu ideal yapmakta ve bacakla ayak vurmada zorluk çekerler, halbuki bacakları ve ayak bilekler uygun esenkliğe sahip olan yüzücüler doğal olarak uygun bir vücut durumu alırlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol