1 mart 2007 küresel ısınma eylemi

redcrow
mail adresime forwardlanan bu mesajı aynen aktarmak istiyorum..

tüm dünyada küresel isinmaya karsi ortak bir eylem!yerel saatlerin farkliligi gozetilmeksizin bütün dünyada 1 mart 2007 saat 19:55 - 20:00 arasi tüm enerji kaynaklari kesilecek. evde ya da iste iseniz sarteller inecek! arabadaysaniz yol kenarina cekeceksiniz. yapabilen yapacak!amac bütün dünyada yer alacak bu 5 dakikalik kesintiyle meydana gelecek enerji tasarrufuyla karar merciilerinin dikkatini cekmek.

not: bu bilgiyi ne kadar cok kisiye aktarirsaniz eylemin kapsami o kadar büyük olur.

yaparız, katılırız, destekleriz...
made in heaven
bir zamanlar surekli aydinlik icin bir dakika karanlik eylemi vardi sahi o ne oldu diye dusunduren eylem.kanimca insanlarin ; ben bana dokunmayan yilan bin yasasinci degilim,toplumun,dunyanin sorunlarina duyarliyim,dunyayi ben mi kurtaracagim tek basima? diye dusunup her seye bos vermiyorum elimden geldigince katkimi yapiyorum iste diye dusunerek kendini avutma eylemidir.diger butun eylemler gibi bir sike yaramayacak,insanlarin gundemini sadece o anlik veya devaminda bir kac gun mesgul edecek bir seydir.aslinda devaminda soylenecek cok sey var ama useniyorum,bos vermek lazim.
redcrow
yaşını başını almış eğilmez odunlardan ziyade genç beyinlerin, dünya çapında düzenlenecek bu eyleme katılması daha uygun olacaktır..küresel ısınmadan bihaber büyüyen ve normal olarak bu konuda bir önlem almayan insanların tecavüz ettiği dünya için belki onlar bir nebze olsun bilinçlenir ve yaşam alanlarını korumak adına bir şeyler yaparlar.."olan olmuş, yapacak bir şey yok, ben katılsam ne olacak ki? " tarzı söylemler bu ülkede her daim olmuştur ve bundan sonrada olacaktır..o yüzden katılmayı içlerinden geçeriren arkadaşların bu lafları kaale almadan, beş dakikalarını bu eylem için kullanmaları dünyamız ve insanlık adına faydalı bir hareket olacaktır.bol yağmurlu günler diliyorum efendim..
nick nicki nickince
güzeldir, hoştur, tepkiliyiz, tepkiliyim, gideceğiz, gideceğim...

gideceğim de eylem kime karşı ki? yani biz toplandık diye karbondioksitler ’ulan biz de bokunu cikardik artik bi azalalım’ mı diyecekler? ya da patronlar ’hadi ya... bak biz ne kadar kötü bir şey yapıyormuşuz’ mu diyecekler?

ha, gidecez o başka...
floydiandm
küresel ısınmaya duyarsız kalan insanlara, ülkelere karşı yerinde olan, anlamlı bir eylemdir. önemli olan tepkimizi duyurabilmektir.
klapacius
sadece e-mailler vasıtası ile insanlara ulaşan, bugüne kadar tvde provake edici herhangi bir habere rastlamadığım eylem.
alchoburn
’küresel ısınmaya karşı yapılan eylem’ şeklinde lanse edilerek bir taraflarımla güldüğüm eylem olma özelliğine sahip olmuştur bu eylem...

küresel ısınmaya karşı elektrikleri kapayarak sonuç alabileceksek ne ala,ışıkları kapayıp otururuz; ne de olsa ozon tabakasını delen voc’lar,azot bileşikleri hep bizim lambalarımızdan çıkmakta...

şunun adını bir koysak da,küresel ısınma nedenlerine karşı yağılan eylem olduğunu benimsesek? hani ne bileyim kişisel de olsa eylemi günlük hayatımıza yansıtsak? bu olayı tetikleyenlere kişisel de olsa yaptırım uygulasak?

hayır...kapayın ışıklarınızı siz gene... belki görmez olan biteni, rahat uyursunuz bir süre daha...
alchoburn
an itibariyle bursa’da kimsenin sallamadığını gördüğüm eylemdir. bütün evlerin ışıkları yanıyor hala...

evet saatime bakıyorum,aynen duruyorlar; en ufak bi’ hareket yok..
muque
bir dakika gecikmeli de olsa katıldığım eylem.haydi kapatıyorum $alteri, malteri...online olanlara da iyi ısınmalar diliyorum.
alchoburn
-okul nasıldı bugün?
-iyiydi...bu akşam eylem yapçakmışıs..
-ne eylemi??
-saat sekise kadar ısıkları kapatcakmışıs..
-neden ki?
-küresel...(küresel ısınmayı toparlayamadı burada)..kutup ayıları uyuyamıomuş, biz de ışıkları kapatcas...bilimamcalar da çalışçak..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol