the last king of scotland

seeyouindisneyland
kevin macdonald’ın yönettiği ve forest whitaker, james mcavoy, kerry washington ile gillian anderson’ın oynadığı iskoçya’nın son kralı (the last king of scotland) filminde genç doktor james mcavoy 1970’lerin uganda’sına vardığında çok uzaklardaki bir ülkede vahşi bir macera yaşayacağını düşünerek yola çıkmıştı. eğlenecek, insanlara yardım elini uzatacaktı. fakat bu yolculuk dünyanın en karanlık yerine; insan kalbine gidiyordu. bu film dünyanın tanıdığı en çılgın diktatörlerden biri olan idi amin dönemindeki uganda’yı beyaz perdeye taşımaktadır.


kaderin inanılmaz bir cilvesi ile, uganda’da tıbbi bir misyonda bulunan doktor gerrigan dünyanın en barbar kişilerinden biri olan idi amin’in yönetimi içinde sıkışıp kalır. garrigan’ın bir kriz durumundaki soğuk kanlı tavırlarına ve çalışmasına tanık olduktan sonra bu doktora hayran kalan uganda’nın başkanı idi amin, garrigan’ı kendisinin özel doktoru ve en yakın sırdaşı olarak seçer. ilk başlarda yeni pozisyonu ile gururu okşanan ve büyülenen garrigan, çok geçmeden amin’in vahşiliğini ve kendisinin bu durumdaki suç ortaklığını fark eder. garrigan yanlışlarını düzeltmeye ve uganda’dan sağ olarak çıkabilmeye çabalarken, dehşet ve ihanet peşini bırakmayacaktır.

yönetmen: kevin macdonald
senaryo: jeremy brock, giles foden
oyuncular: forest whitaker, james mcavoy, kerry washington, gillian anderson, simon mcburney
filmin türü: gerilim, drama
orijinal adı: the last king of scotland
yapımcı firma: dna films
yapım yılı: 2006
yapım ülkesi: ingiltere

ederleziavela
idi amin’in hayatını ve devlet baskanı oldugu surede uganda’nın politik yapısını konu alan enfes bir film.

filme neden " iskocya’nın son kralı " adı verilmis bir turlu anlam veremedim lakin idi amin uganda devlet baskanı oldugu surede en yakın danısmanın iskoc bir doktor olması ve sureklı ulke yonetımı ile ilgili doktordan fikir alması sorumun cevabı olsa gerek.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol