şimşekler grubu

anavarza1940
şimşekler grubu, kentteki bir tepki mekanizmasıdır adeta. sevgi, saygı, bağlılık ilkeleri, grup içindeki her bireye hak ettiği değerin verilmesi sayesinde oluşturulmuş olan bütünlük, verilen tepkilerin seslerinin daha tok olması anlamına gelir. yerel yönetimlere, adaletsiz uygulamalara karşı düzenlenen protesto yürüyüşleri, sahipsizliğe tepki vermek adına yapılan açlık grevleri, şehir halkına unutulmakta olan mahalli kimliklerini yeniden kazandırmak için girişilen çabalar, ortak değerimiz adana demirspor’umuz için tepilen yollar gidilen deplasmanlar, verilen uğraşlar, derneğin mevcudiyetinden rahatsızlık duyanlara rağmen ayakların üzerinde her geçen gün daha sağlam durma çabaları, geride kalmış yıllardaki yaşanmışlıklardır hep. “vardık varız varolacağız” pankartı, hem cümlenin taşıdığı anlamla, hem de el emeği ile yapılmış olması nedeniyle taraftarlar derneği’nin verdiği mücadelenin pankartıdır bir anlamda. meseleyi “her haftasonu bir tribün çatısı altında toplanmış bir grup insan” formuna sokmaya çalışıp, yapılan onca şeyin aslında ne kadar büyük bir toplumsal etkileşim olduğunu, bu etkileşimin doğru amaçlara yöneltildiğinde taşıyabileceği muazzam potansiyeli göz ardı etmek isteyen zihniyetin değer gördüğü türkiye’de kolay işler değildir bir kentin nabzını tribünlerden tutabilmek.
kentin dinamiklerini ateşlemekteki bu güç şimşekler grubu’nda yaratılmış duyarlılıktan ileri gelmektedir ve yine aynı duyarlılık, türkiye’deki apolitik olarak nitelendirilen (kanaatimce apolitik yapı oluşturmak da mevcut sistemin devamını amaçlayan ve temelde politik olan bir tavırdır) tribünler arasından 5 ocak kapalı b üst tribünün biraz daha politik bir tribün olarak sivrilmesine, dışarıdan bakanların öyle algılamasına sebep olmuştur. yılmaz güney’i konu alan bir yazıda okumuş olduğum “adana sosyalizmi” tabiri tam olarak demirspor tribünlerinin yaşadığı bu sivrilmeyi açıklar kanaatindeyim. o yazıda belirtildiği gibi; adana kentinin kültürel altyapısını oluşturan olgulardan olan “külhanbeyi tavrı” adana sosyalizmi kavramının içinde kendine yer bulurken, sosyalist teorilerle olan ilişkiler aslında gevşektir, zayıftır. mübalağalı bir örnekle; das kapital’i marx’tan çok yılmaz güney’in yazmış olması muhetemeldir adana’da. 6.filo günlerinde adanalı öğrencilerin “go homeun ulan” sloganı attıkları rivayetinde de olduğu gibi.
anavarza1940
bugün saatler 23:00’ü gösterdiğinde adana’dan binlerce kişiyi bursa’daki final maçına götürecek olan organizasyonu gerçekleştiren taraftar topluluğu...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol