türk petrol yasası

ya basta viva zapatista
küresel sermayeye peşkeş çekim yasası olarak da algılanabilir.ans’nin iade ettiği yasanın önceki şeklinin de çok farklı olmadan kaynak kullanımının önünü kestiği düşünüldüğünde onu niye onaylardınız? diye sorulması gerekiyor, sırf akp’ye muhalefet olsun diye bu yasaya karşı duran neoliberallere.
ozgur
akp hükumeti’nin ülkeye düşen pay olarak %2 yi uygun gördüğü yasa.ayrıca "milli çıkarların korunması" ibaresi de yasadan çıkarılmıştır.
bunun karşılığında ahmet necdet sezer yasayı aynen iade etmiştir.
abdullah gül cumhurbaşkanı olsaydı ne olacaktı?yasa cumhurbaşkanından geçecekti.her şey gibi petrol de satılacaktı,"milli çıkarlar korunmadan".


...memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet icinde bulunabilirler. hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, mustevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. millet, fakru zaruret icinde harap ve bitap duşmüş olabilir.

ey turk istikbalilin evladi! işte, bu ahval ve $erait icinde dahi, vazifen, turk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktir! muhtac oldugun kudret, damarlarindaki asil kanda mevcuttur.

not:yasanin çankaya’ya gönderilmesi de hrant dink suikastiyle ayni döneme denk geliyor.ilginç.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol