agresyon

calamitycans
gelicek diye yemekler yaptıgınız, pijamalarına kadar hazırlayıp yatagınızın ustune koydugunuz, sabah kalktıgınızdan beri bugun onunla uyuycam diye dusundugunuz sevgilinin size bir son dakika mesajı atarak "yavrum ben geberiyorum, cok yorgunum, eve geciyorum, ozur dilerim" demesinden sonra hissedilen duygudur.
salome
gelecek diye yemekler yapip, pijama yikayacaginiz bir kisi olmadigi zaman da, dugun hazirliklari yapan arkadasinizin sizi arayip "ay cok mutluyum, cok heyecanliyim, nerde mi yasayacagiz? ’dubai’de ayol" demesi ile beraber yasadiginiz sinirlilik hali.
nickmickyock
birilerinin sevgilileri tarafından evde pijamalarının hazırlanıp bütün günü sadece ve sadece onunla uyumak için beklediğini duyunca "laaannn benim neyim eksik" şeklinde hönkürmeyi adlandırabilecek durumdur.
salome
bazen oyle oturmak, sakin sakin kahve yudumlamak istersiniz; basiniz agrimasin, kedi miyavlamasin, ust kattaki komsu televizyonun sesini acmasin, anneniz icerden " bak biiiiii" diye bagirmasin, telefon calmasin, "houston" yesermesin, bitirmeniz gereken bir makaleniz olmasin, kardesiniz "radiohead" dinlemesin ... ama olmaz bir kac "rahatsiz" cikar, zaten dogustan asi "heyhey"lerinizi ayaklandiriverir, dayanamaz karsilik verirsiniz.

ps: agresyonu anlattim ben aman belirtiyim de "ne alaka" denmesin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol