perfume the story of a murderer

king of swords
kadınların erkekleri cezbeden yönlerinin sadece vücut ve güzelliği değil, kokularının da çok büyük etkisinin olduğunu anlatan harika bir film
passive
patrick suskind’in muhteşem romanı ’das parfum’...
bize patrick suskind’in ne kadar güçlü bir hayal dünyası olduğunu bize en iyi şekilde anlatan bu romanın filmi çekildi.filmin yapımcıları cesur davranıp filmin başrolunde ben wishaw’u oynatmış.ben wishaw bu kadar ağır bir rolu kaldırabilirmi?o bilinmez...ama filmde oynayan dustin hoffman,alan rickman gibi oyuncuların yanında sönük kalacağı kesin.
passive
olay, 18. yüzyıl fransasında geçer; kitabın kahramanı jean-baptiste grenouille tüm insani duyumlardan ve duygulardan yoksun, salt kokulara karşı görülmedik ölçüde duyarlı ve istediği kokuları üretebilmek için cinayet işlemekten kesinlikle çekinmeyen bir katildir. herkesin ve her şeyin kokusunu almakta, tüm kokuları üretmekte gerçek bir dâhi olan grenouille,kendi kokusunun bulunmadığını, onun bulunduğu yerlerde insanların insan kokusunu alamadıklarını anladığı gün, dünyasını da yitirir. kendisi için tek çıkar yol, başkalarına onun için sanki insanmış izlenimini verebilecek kokular sürünmektir.

solian
bir uyarlama olarak ele alındığında gayet başarılı bir film. kitabı okuyanları tatmin etmediği noktalar olsa da etkilenmemek elde değil...
hallucinogen
adaptasyon oluşu nedeniyle yapılan nasıldır ,ne kadardır tartışmaları kitabı ne kadar yansıttığıyla ilgili olmuştur ve bu durum odak kaymalarına sebebiyet vermiştir. bir avuç kitap kurdunun vesveseleri yüzünden kendi içinde aşikar olan başarısı yeterince takdir görmemiş şöyle doya doya tadı çıkarılamamıştır bu filmin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol