layne staley

seeyouindisneyland
22 ağustos 1967 doğan ve 34 yaşında ölen kayıp kuşağın çocuklarından birisi. alice in chains’in ölümsüz vokalisti.
alice in chains gitaristi ve back vokalisti jerry cantrell 5 parasız ve sefil bi halde seattle sokaklarında dolaşıp şurada burada uyurken ona evini açmış ve alice in chains’in doğmasını sağlamıştır.
1996’da madde bağımlılığından dolayı bir rehabilitasyon merkezinde tedavi görürken aynı yerde alkol derdinden muzdarip pearl jamgitaristi mike mccready ile mad season isimli grup da kurmuştur. above
hemen hemen tüm hayatı uyuşturucu problemleri,rehabilitasyon merkezleri ve sorunlu ilişkilerle geçen staley , 1996 yılında overdose’a bağlı bir kalp krizinden ölen sevgilisi demri parrott’tan sonra bir daha iflah olmamıştır.albümlerde duyacağınız eşsiz sesinin yanısıra , onu bu kadar büyük yapan şeylerden biri de en basit şarkılara ve melodilere sesiyle verdiği inanılmaz tınılar ve herkesin anlamamasını istediği lirik yapısı.
grup hikayesi ise kısaca şöyle ;
seattle’lı rock grubu alice in chains 1987 yılında aslen bir heavy metal grubu olarak kurulmuştu. solist layne staley, aynı zamanda gitarist jerry cantrell’a eşlik ediyordu. grubun bas gitaristi mike starr ve bateristi de sean kinney’di. 1989 yılında columbia stüdyosuyla anlaşma imzalayan grup, ertesi yıl ilk albümleri we die young’u çıkardı. daha sonra tarz değiştirerek led zeppelin’in heavy metalinden rock’a geçen grup, 1992 yılının kasım ayında dirt albümünü çıkardı.
1993 yılında gitarist mike starr gruptan ayrıldı ve yerine ozzy ozbourne’un eski gitaristi mike inez geldi. bu arada grubun seattle civarında ünlenmesine, aynı bölgede adını duyurmayı başaran nirvana grubunun etkisi olduğu söylenir. nirvana grubunun solisti kurt cobain de uyuşturucu bağımlılığına karşı birçok kez tedavi görmüş ve 1994 yılında intihar etmişti. aynı yıl alice in chains grubu jar of flies albümünü çıkardı ve listelerde 1 numaraya yükseldi. 1996 yılında ilk kez amerikan müzik televizyonu mtv’de bir unplugged program düzenleyen grup, 1999 yılında en iyi şarkılarının bulunduğu nothing safe albümünü çıkararak söylentilerin asılsız olduğunu kanıtladı. alice in chains nirvana, pearl jam ve soundgarden gibi 1990’ların en sevilen rock gruplarından biriydi.şarkılarının çoğu eroin hakkında olan grubun bu şarkısının konusu da mother love bone grubunun 1990 yılında altın vuruştan ölen solistini andrew wood’du. layne staley, 1996 yılında rolling stones dergisine yaptığı açıklamada ‘uyuşturucu bugüne kadar benim için çalıştı, şimdi ise bana karşı çalışıyor. şu anda cehennemde yürüyorum’ demişti.
20 nisan 2002’de evinde ölü bulundu.otopsi sonucuna gore speedball’un etkilesiyle akut toksifikasyon sonucu 34 yasında hayatını kaybetmiş.ölümünden iki hafta sonra bulunuşu, ailesi ve arkadaşları tarafından terkedildiği düşüncesi yaratsa da gerçek olan onun insanlarla arasına büyük bir mesafe koyduğudur.
chris cornell’ın like a stone’u onun için yazdığı söylenir.
seni unutmayacağız güzel insan , güzel ruh

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol