kadının yeri evidir

ya basta viva zapatista
dangalakça bir yaklaşım tarzıdır.kadını metalaştıran ve onu eşya olma dışında bir sıfatla nitelendirmeyen beyinsizlerin işidir.adalet bakanımız cemil çiçek beyimizin demiş olduğu ’’flört fahişeliktir’’ tarzında anlamsız ve mesnetsiz bir iddia salatasıdır.bu görüşü savunanlara senin yerin çıktığın yerdir diyesi gelir insanın.
dersaadet
islami kimlikli, aklı başında, körü körüne inanan değil, araştıran ve hayatını inancı doğrultusunda şekillendiren, tesettürü tercih eden hiç bir kadın,kendini erkek hegemonyasına girmiş, koyun gibi güdülen, ikinci sınıf statüsüne düşmüş bi meta olarak görmez. bilir ki allah kadına sonsuz değer vermiştir, ve peygamberin kadına bakışı, saygısı islamın kadın tanımını izhar eder. bu noktada denilebilir ki islam kadını toplumdan tecrit ederek, asosyal, cahil bi varlık haline getiren bir din değildir. onun örtünmesini emretmesi de rahatsız edici bakışlardan, tacizlerden muhafaza etmektir. günümüzde taciz kadınların ortak sorunu değil midir? ilim erkek ve kadın her müslümana farzdır, öğrenmek ve öğrendiğini öğretmek, tebliğde bulunmak her inananın görevidir. fakat bu allahın koyduğu sınırlar içinde, helal dairesinde olmalıdır. islam karşıtı zihinler kendilerine nerde abuk, ham yobaz kaba softa bi örnek varsa alıyorlar, sonra bunu islam dinine mâl ediyorlar. yok efendim uçakta cüppeli bey yanına bayan oturtmamış, yok müsbet bayan doktor erkek hastayı muayene etmemiş falan feşmekan, sırf çamur atmak için yapılan bu mizansellere inanmak ne acı. bir kere olsun efendimizin ve ashabının hayatını inceleyip, hayata kadına bakış açısını tespit etmeye çalıştınız mı? hiç sanmıyorum..
ewet tesettürlüyüm, bu yüzden üniversite okumadım, özel bi firmada çalışıyorum, hayatımı olabildiğince helal dairesi içinde yaşama gayretindeyim, ama kendimi hiçbir zaman ne allah katında ne de islam anlayışında ikinci sınıf biri olarak görmedim, ben örtümden dolayı sınav salonundan çıkartıldığımda birilerinin nazarında ikinci sınıf insandım. medeniyet adına sınıf ayrımı yapanlar, kadını teşhir edip cinsel obje olarak kullananlar, meta haline getirenler.. aslında islam ahlakına ne kadar muhtaçlar..
artemisia
çok doğru bir önermedir. başlığı görünce aslında örmem gereken danteller, pişirmem gereken pilavlar, doğurmam gereken çocuklar ve yıkamam gereken ayaklar aklıma geldi. şimdi lütfen tüm bayanlar sözlüğü boşaltsınlar. boşaltsınlar da bayansız bir mekanın nasıl ucube bir yer haline dönüştüğü görülsün. neyse efendim kadın evine erkek her yere.opt kib tşk bye!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol