kung fu hustle

seeyouindisneyland
1930’larda çin değişik bir havadadır. balta çetesi tüm zengin mahallerini kontrol altına almıştır. sadece fakir ve kıyıda köşede kalmış mahallelere dokunmamaktadırlar. sing, balta çetesi’ne katılmak isteyen, ama bunun için pek bir şey beceremeyen biridir. bir nevi döneminin kaybedenidir. bir gün arkadaşıyla haraç kesmek için bir fakir mahalleye gidip kendilerini balta çetesi gibi tanıtırlar, ama baltayı taşa vururlar. balta çetesi de onlardan kısa bir süre sonra mahalleye gelir.


oyuncular: stephen chow, xiaogang feng
yönetmen: stephen chow
aysemayse
gecenin bir yarısı uykum kaçıp tv de tesadüfen görüp izlemeye başladığım ve ertesi gün işim olmasına rağmen bırakamayıp sonuna kadar izlediğim film. ya bir yandan çok güldüm eğlendim, bir yandan fakirliği görüp şaşırmamak elde değil.

ama komedi filmi yapıp, kendi ülkende bile herkesi güldürmek bu kadar zorken, çin gibi kapalı bir ülkeden çıkıp, uluslararası standatlarda bir komedi filmi yapıp, tüm dünyayı güldürmek ve uluslararası komedi algısını yakalamak da zor ama tebrik ediyorum, çok iyi başarılmış bu filmle. evet, biraz looney tunes havasında.

http://tinyurl.com/5845n8

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol