bordo bereliler

ibibikler oter otmez ordayim
askeriyedeki operasyon timimiz.

güneydoğu’da pkk’nın gizlendiği bir mağaraya düzenlenen operasyonun ardından ele geçirilen ve duvarda asılı olan yazı:

- eğer bir asker sizi gördüğü zaman durmadan ateş ediyorsa bilin ki o acemidir, kurşununun bitmesini bekleyin, bittiği zaman elinizi kolunuzu sallayarak yanına gidin ve işini bitirin.

- eğer sadece sizi gördüğü zaman ateş ediyor, saklandığınız zaman duruyorsa o bir komandodur, kaçın ve canınızı kurtarın.

- eğer sizi gördüğü zaman ortadan kaybolmuşsa ve etraf sessizse bilin ki o bordo berelidir, merak etmeyin o sizi bulur.
ederleziavela
subay astsubaylardan oluşan özel bir birliktir.ozel kuvvetler komutanligina bağlıdırlar.dünyanın ceşitli ülkelerinde hersene yapılan özel birlik yarışmalarına 5 senedir ambargo koyan birlikmiş.efsaneler bir yana apo yu ülkemize getiren koç yumurtalarıdır.

herkes tarafından ölüm makinesi savascı guruh olarak tanımlansalarda en az 3 dili catır catır konusabilen egitimli insanlardır.uçankusu götünden vurdukları söylenir.lakin bir dönem komşuluk yaptıgım bu insanoglu gayet kültürlü disiplinli ve bir okadar sen sakraktır.kısaca profesyonel diyelim.kesinlikle görevleri ve kurumun içyapısı hakkında bilgi vermiyorlar.fakat ufak çaplı sohbetim neticesinde sunu ögrendim ki, inanılmaz sıkı egitime tabi tutulmaktadırlarmıs.bu sadece eğitim ve spor ile sınıflandırılmamıstır.psikolojik baskıdan tutun, dayanıklılık testine kadar.
freagl dreams
altın tepside sunulan apo’ya türkiye yolculuğunda eşlik eden vatan evlarıdır doğru şekliyle.

ama onların başarılarının yüzde doksandokuzu açıklanmaz çünkü korku salarlarsa hedeflerine ulaşamayacakları gibi hedefte olacaklardır. sessiz moddaki türk komandosu desek tarif etmiş olacağızdır. en önemlisi ise dünya üzerinde yeteneklerinden hiç bir ülke ve ordusunun şüphe etmediği askeri timlerden oluşmalarıdır.
made in heaven
gerekli durumlarda gözlerini kırpmadan düşmanı mıhlayabilmek adına güven atışı adı verilen çalışmayı yapan özel askerler.güven atışı denilen olay arkadaşlarının başları üzerinde tuttuüu hedefe gerçek mermiyle ateş etmektir.bir nevi guillaume tell’dir bu adamlar.
nickmickyock
dünyanın her yerinde bütün devletlerin özel ihtisaslı savunma ve harekat timlerine ders veren ve de rakipsiz görülen abdli rangerların, gördüklerinde altlarına işedikleri türk özel kuvvetleridir.
giren üstün eğitimli 100 kişiden 10unun geçebildiği özel sınavlara tabii tutularak kurs görmeye hak kazanırlar. bu kurs, eğitime hak kazanan en iyi 10 kişinin maksimum 3 yada 5inin mezun olabilmesine olanak verecek ciddiyettedir. bu profesyonellik ve ciddiyeti, takım olma felsefesi ile birleştirmiş bir tim, sıradan bir görev kuvvetinin bir taburu eşidindedir..
urungu
gerektiğinde diplomat vazifesi görebililer.rehine kurtarma,pazarlık,bombalama,gece-gündüz operasyonları,gayri nizami harp vb. gibi alanlarda yüksek eğitime tabi tutulurlar.özel uzmanlık eğitimleri sanırım 3 yıl kadar sürer.rangerlarda bu süre 155 gündür.biri bölge-yerel dil olmak üzere en az 3 dil bilirler.18 lik takımlar halinde görev yaparlar.
golatanovic
türk silahlı kuvvetleri’nin değişik sınıf ve rütbelerdeki subay ve astsubaylarından oluşan, iç ve dış tehditlerin bertaraf edilmesine karşı her türlü arazi ve iklim şartlarında görev yapabilecek nitelikte üst düzey eğitime tabi tutularak yetiştirilmiş özel askerlere verilen isimdir.
özellikleri
1-subay ve astsubaylardan oluşuyor.
2-üç-üçbuçuk yıl eğitim alıyorlar.
3-gönüllülük esasına göre seçiliyorlarr.
4-yurt içinde 72 haftalık temel nitelikli kursları var.
5-daha sonra ihtisas alanına göre 10-52 hafta arasında değişen yurt içi ve yurt dışı ihtisas eğitimleri var.

a- yurt içi temel kurslari
-muharebe temel eğitimi
-göğüs göğüse muharebe
-uzak mesafeli keşif devriye
-sızma
-teşhis ve tanıma
-hayatı idame
-kaçma kurtulma
-hedef atrifi, ateş tanzimi
-psikolojik harekat
-tahrip
-paraşüt
-kurbağa adam
-gayri nizami savaş
-özel harekat türleri.
konularında eğitilirler.

b-ihtisas kurslari
-yer ekip komutanlığı
-tahrip teknikleri.mayın ve bubi tuzakları
-ilk yardım
-cerrahi müdahale teknikleri
-mühimmat imha
-hafif ve ağır silah uzmanlığı
-istihbarat uzmanlığı
-muhabere kursları
-psikolojik harekat kursları

c-yurt dişi kurslari
-ranger
-hava indirme
-sivil işler
-halkla ilişkiler
-hayatı idame
-psikolojik harekat

tümü iyi paraşütçüdür.çeşitli yabancı dilleri iyi bilirler.
laughter
sasa veya sata girecek olan adaylar boş bir araziye götülür. üzerlerinde don ve atlet dışında hiç bir şey bulundurulmaz. bu adaylara bir yol gösterilir. bu yolun sonunda onları bir kulübe bekler. onlardan 6 kilometrelik yolu 1 saatte almaları istenir. ve oraya gitmek için yola koyulurlar. adaylar çıktıktan 10 dakika sonra peşlerine her biri için özel sırf öldürmek için eğitilmiş köpekler bırakılır.

1 saat dolduğunda komutanlar ve denetçiler yola koyulur. o yolda o köpeklerin cesetlerini bulurlar genelde. adamlar çıplak elle ya da dişleriyle o köpekleri parçalamıştır.
laughter
11 kişilik bir bordo bereli timi bir köyün güvenliğini sağlıyor. halk onlara çok samimi ve sıcak davranıyor. pkk’lılar bu timi bir gece pusuya düşürüp hepsini şehit düşürüyor. ve kıyafetleri dâhil bütün eşyalarını alıp kendileri giyiyor. o köyde bordo bereliler şehit düştü diye bayram havası var. aylarca korudukları o köyden bir hain pkk’lılara bilgi sızdırıyor. köyün komple pkk’lı olduğu sonradan çıkıyor ortaya. pkk’lıların bu yaptığı anca 2.ci ayında çıkıyor ortaya. ve oraya 4 kişilik bir bordo bereli birliği gidiyor.

sonuç: 2 saat sonra o köyden tabiri caizse eser yok.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol