the color purple

seeyouindisneyland
jaws, indiana jones serisi, e.t. ve daha birçok efsanevi filmin yönetmeni steven spielberg; mor yıllar ile ulusal eleştirmenler kurulu en iyi film ödülü ve yönetmenler birliği en iyi yönetmen ödülünü aldı., tüm listelerde ilk 10’a girdi ve 11 dalda oscar adayı oldu.

alice walker’ın pulitzer ödüllü romanı the color purple’dan uyarlanan film abd’nin güneyinde, kırsal bölgede yaşayan eğitimsiz bir kadın olan celie’nin nesiller boyunca uzanan öyküsünü, zengin bir dokuyla anlatıyor. "bay.;" diye adlandırdığı merhametsiz bir adamla evlenmek zorunda bırakılan celie, gitgide içine kapanır ve acısını yanlızca tanrıyla paylaşır. fakat hayatında önemli yer eden iki kadının dostluğuyla kendine güvenini ve bağışlama gücünü kazanır.

başroller: danny glover, margaret avery
yönetmen: steven spielberg
7doors
duygusallığı tavan yaptırabilme potansiyeline sahip bi filmdir. hele bi sahnesi vardır ki herkesin hayranlıkla bakıyo olduğu şarkıcı hatun, etraftakiler tarafından küçümseyici bakışlar altında ezilen diğer hatun için özel bi şarkı söyler. o noktada filmin karakterleriyle bütünleşmemek imkansızdır. haksızlığın insana nasıl koyduğunu gözler önüne seren, tek bi bakışın yalnızlığa nasıl ilaç olabildiğini gösteren, görsel anlamda zengin, tekrar tekrar izlenesi bi filmdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol