american splendor

seeyouindisneyland
görkemli hayatım, çirkin, sıradan, dosyaların arasında kaybolmuş ama bir o kadar da entellektüel bir memur olan harvey pekar’ın hayatını anlatıyor. pekar aşkı bulur, bir aile kurar ve kendi hayatını anlattığı bir çizgi romantasarlar ancak süpermaket kasasında en hızlı işleyen sıraya girmek gibi basit şeylerin üstesinden hala gelememektedir. sıradan hayat gerçekten çok karmaşıktır.

beyazperdede paul giamatti’nin hayat verdiği pekar, v.a. hastanesi’nde basit bir dosya görevlisidir aynı zamanda da en yakın arkadaşlarındanbiri ünlü ilistrüratör robert crumb’dur. kısa bir süre sonra onunda yardımıyla kendi hayatından esinlenerek görkemli hayatım isimli bir çizgi roman serisi yaratır. bir yolculuğun sonunda çizgi roman hayranı ve aynı zamanda çizgi roman satıcısı joyce ile tanışır, aşık olur ve evlenir.

gerçek harvey ve joyce’un da zaman zaman ortaya çıkıtğı film de çizgi roman içinde hem çiftin hayatı hem de harvey’nin yakın arkadaşları anlatılıyor. tamamen orijinal, çizgi ile gerçeği zaman zaman biraraya getiren filmde kendinizi görkemli hayatım’ın bir parçası gibi hissetmekten alıkoyamayacaksınız.

başroller: paul giamatti
yönetmen: robert pulcini

passive
çizgi romanda gerçek hayatın, günlük yaşamdan alıntıların işlenmesi akımının nasıl başladığını anlatan, izlenmesi gereken bir filmdir.

http://tinyurl.com/yp47s9
passive
’çizgi romanda sıradan yaşam’ akımını başlatan eser olarak kabul edilen çizgi roman serisidir. amerika’da ilk çıktığı yıllarda büyük yankı uyandırmıştır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol