the flaming stars

seeyouindisneyland
the flaming stars 1994 yılında gallon drunk eski davulcusu max decharne önderliğinde kuruldu. decharne’ye gitarlarda mark hosking ile huck whitney, bas gitarda paul dempsey ve bateride joe whitney katıldı. the flaming stars’ın müziğindeki güçlü gitarların eşlik ettiği karanlık sound’u göz önünde bulunduracak olursak nick cave & the bad seeds ve tindersticks’le benzerlik gösterdiğini söyleyebiliriz.

1995 mart’ında grup ilk ep’si ‘hospital, heaven or hell’i piyasaya sürdü. özellikle john peel ve steve lamacq grubun yayınladığı ilk 45’lik "kiss tomorrow goodbye"a programlarında sık sık yer verdi. the flaming stars jonh peel’in programına 6 kez katıldı. ayrıca topluluk mark lamarr’ın programına bir kez, mark radcliffe’in programına da iki kez katıldı. (max decharne programda son kitabından hikayeler okudu).

1997 baharında grup “bring me the rest of alfredo garcia” kayıtlarını tamamlayıp yayınladı. üç ay sonra da “sell your soul to the flaming stars” piyasaya çıktı. çıktıkları ingiltere turnesinde çok büyük başarı yakalayan grubun parçaları da kendi memleketlerindeki radyolarda çalınmaya başladı. 2001 yılının kışında grup “a walk on the wired side”ı piyasaya sürdü. "some things you don’t forget" ingiltere’de çok büyük başarı yakaladı. the flaming stars, jello biafra’nın plak şirketi alternative tentacles anlaşma imzaladıktan sonra amerika’da da tanınmaya başladı. grubun sunset & void albümü ise 2002 yılında piyasaya çıktı. 2004 nisan ve mayıs aylarını stüdyo geçiren californialı dört lü bir önceki albümde olduğu gibi alternative tentacles/virus’den ‘named and shamed’ i yayınladı

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol