radio 4

seeyouindisneyland
public image limited’ın metal box albümünün kapanış şarkısından ismini alan radio 4; gitar riffleri ve dans edilebilinir ritmleriyle gang of four, mission of burma, ve p.i.l gibi 70 sonu 80 başı grupları tekrar canlandırdı.

grup; bas guitarist anthony roman, gitarist tommy williams, baterist greg collins, perküsyoncu p.j. o’connor, ve klavyeci gerard garone tarafından 1999 yılında new york’ta kuruldu. kısa bir süre sonra topluluk new jersey’de bulunan plak şirketi gern blandsten için 3 şarkıdan oluşan ep’lerini kaydetti. radio 4’un 2000 yılında piyasaya sürdüğü ilk albüm the new song and dance’in prodüktörlüğünü tim o’heir yaptı. bir sene sonra topluluk tekrar o’heir ile birlikte stüdyoya girip 12"’lik albümleri dance to the underground’u kaydetti.

albümle aynı adı taşıyan şarkının funk ritmleri ve bas melodileriyle gerçekleşen remix’i radio 4 için yeni bir yol belirlemiş oldu. brooklyn’deki bodrumlarında kaydettikleri demoların ardından radio 4 yeni albümleri gotham! için dfa ekibi tim goldsworthy ve james murphy ile çalışmalara başladı.

ikili daha önce james lavelle projesi u.n.k.l.e., david holmes, turing machine, trans am, the rapture, zero zero, bs 2000 ve primal scream’le de çalışmıştı. gotham!, 2002 yılında gern blandsten etiketiyle piyasaya çıktı. bir çok çevre tarafından oldukça olumlu tepkiler alan gotham!’dan bir sene sonra radio 4, astralwerks ile anlaştı, ‘dance to the underground’u yeniden kaydetti playgroup ve faint’in remixlerini de ekleyerek piyasaya sürdü. grubun üçüncü albümü stealing of a nation’ın prodüktörlüğünü max heyes yaptı. stealing of a nation, eylül 2004’te müzik marketlerdeki yerini aldı. 2006 yılında ise şimdilik son albümleri enemies like this piyasaya çıktı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol