kendra smith

seeyouindisneyland
kendra smith 14 mart 1960’ta doğdu. gençliğini almanya’da geçiren smith, 1978 yılında davis’te çalmaya başladı ve russ tolman, gavin blair, steve suchil ve steve wynn’la birlikte the suspects’i kurdu. bir sonraki sene kendi imkanlarıyla kaydettikleri 7” albüm ardından kendra, los angeles’a taşındı. burada 1981 yılında wynn kendi plak şirketi down there’i kurup 15 dakikalık 45’liğini piyasaya sürdü. alle morgens parties’in kayıtları tamamlandığında kendra tekrar steve wynn’la birlikte çalışmaya karar verdi.

kendra, steve ve arkadaşı karl precoda aralarına randy adındaki bateristi de alarak the dream syndicate’i kurdular. grupları için seçtikleri isim velvet underground’a olan sevgilerini yansıtıyordu. çünkü bu isim angus mclise ve john cale’in tony conrad ve la monte young’la birlikte 1964 yılında kaydettikleri albümün ismiydi.

grup kendra’nın arkadaşı dennis duck’ın baterist olarak gruba katılmasıyla los angeles en önemli yeni dönem topluluklarından biri oldu.

yayınladıkları iki albümün ardından kendra, karl ve dennis’le birlikte rainy day’in albümünde yer aldı. kendra burada the rain parade’den david roback’le birlikte yapabilecekleri işlerin de sinyallerini almış oldu. kısa bir süre sonra dream syndicate’den ayrılan smith, roback’la birlikte clay allison’ı kurdu.

1983 aralık ayında emergency third rail power trip turnesi sırasında clay allison’ın ilk canlı performansı new york’taki pyramid club’da gerçekleşti. bir ay sonra ise roback eski grubuna geri döndü.

yeni grup albümlerin kayıtları ve yayınlanması sırasında bir çok üye değiştirdi. 1985 yılı sonunda grup ismini opal olarak değiştirdi.uzun bir aranın ardından grubun ilk albümü happy nightmare baby piyasaya çıktı. kendra son kez 1987 yılının kasım ayında grupla birlikte turneye çıktı. smith, opal’a alınması için hope sandoval’ı önerdi kısa bir süre sonra grubun ismi mazzy star olarak değişti.

1991 yılında smith, jonah corey ve a. phillip uberman’la birlikte the guild of temporal adventurers grubunu kurdu bir sene sonra grubun tek ep’si piyasaya çıktı. 1995 yılına kadar sessiz kalan smith bu tarihte 4ad etiketine sahip ilk solo albümü five ways of disappearing’i piyasaya sürdü

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol