el piano ardiendo

seeyouindisneyland
piano ardiendo (yanan) gezgin mayorkalıların barselona limanına ayak basmasından sonra 2003 yılının sonlarına doğru kuruldu. balear adalarının durağanlığından sıkılan jordi maranges ve marc melià (sırasıyla vokalist ve piyanist)’ın başlattıkları yürüyüş, piano ariendo’nun profilini oluşturarak sonuçlandı: tiyatro, kabare, şanson, glam, cobla.. en temelinde hayal gücünün yattığı nihayetinde bir projeye dönüşen bir karışım… en ufak ve eğlenceli lokallerden (el pastís, tinta roja) en prestijli salonlarda (mercat de les flors, la paloma, teatre xesc forteza) bu ikili kabareciler kendilerine özgü, tutkulu bir repertuar hazırladılar ve bu kısa zamanda sağlam bir yapıya büründü. iki demo ve ulusal alanda (ispanya) yaptıkları houston party imzalı iki cd şarkılarının şu an için somut birer örneği.



piano ve ses en temel öğeler olmakla birlikte şüphesiz canlı olarak geniş mekanlardaki performanslarında diğer enstrümanlar (bas, akordeon, gitar) yada sampler ve diğer kayıt teknikleri şarkılarına hayat vermekte..



müziksel etkiler çok çeşitli: tom waits, paolo conte, ute lemper, jacques brel, roberto goyeneche.. aynı zamanda edebi ve teatral etkiler de: jean genet, beckett, lorca, brecht...





yazı: el piano ardiendo grubunun radyo eksen için gönderdiği türkçe metindir.

grubun resmi internet sitesi:

http://www.elpianoardiendo.com/



neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol