badly drawn boy

seeyouindisneyland
badly drawn boy statüsünü bir narkoleptik kaytarıcı ikon olarak şişirse de, yorulmak bilmeyen bir şarkı sözü yazarı olduğunu yaptığı yaratıcı aranjmanlarla birlikte kanıtladı.

damon gough adıyla ingiltere’nin kuzeyinde bolton’da doğan sanatçının müzik yaşamı manchester’daki bir gece kulübünde andy votel’la tanışmasıyla başladı. ikili kurdukları twisted nerve plak şirketi ile birlikte badly drawn boy adıyla ilk ep’yi ve sayısız 45’liği piyasaya sürdü.

yapılan bu kayıtlar, scott4 ve the beta band gibi pop’un kenarında duran deneysel gruplarla tam bir uyum sağladı. bu arada gough, u.n.k.l.e.’ın 97 tarihli albümü psyence fiction’da thom yorke, richard ashcroft ve mike d gibi sanatçılarla birlikte çalıştı.

1999 yılında piyasaya sürdüğü 45’liği ’once around the block’ ingiltere müzik listelerini sıyırdı. fakat bu arada xl recordings sanatçıyla anlaşma yaptı ve ilk albümü “the hour of bewilderbeast”i 2000 yılında piyasaya sürdü.

albüm amerika’da yayınlanmadan hemen önce “the hour of bewilderbeast” ingiltere’de en iyi albüm dalında mercury ödülü’nü aldı.

2000 yılının aralık ayında gough’un kızı dünyaya geldi. nick hornby, kendisinden filme çekilecek kitabı about a boy’un müziklerini yapmasını istedi. bu albümün ardından damon gough, farklı projeler üzerinde çalışmak üzere bir kaç ay müzikten uzaklaştı.

2002 yılında "have you fed the fish?" albüm kayıtlarını tamamladı ve sonbaharda da piyasaya sürdü.

2 yıl aradan sonra ise badly drawn boy’un şimdilik son albümü olan "one plus one is one" xl recordings’e bağlı sanatçının kendi plak şirketi olan twisted nerve’den piyasaya çıktı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol