arcade fire

seeyouindisneyland
win butler, régine chassagne, richard parry, tim kingsbury ve win’in erkek kardeşi william butler arcade fire’ı 2003 yazında kurdu.
montreal’li deneysel indie rock beşlisinin müzik hayatı büyük kardeş betler’ın concordia üniversitesinde gerçekleşen bir sanat sergisinde chassagne’yi jazz söylerken keşvetmesiyle başladı. o günden sonra ikili hem müzikal hem de kişisel anlamda bir daha bibirinden ayrılmadı.
parry org’a, kingsbury’nin bas gitara, ve küçük kardeş butler’ın synthesizer ve perküsyona geçmesiyle arcade fire bossa nova, punk ve çeşitli klasik parçaların mix’lerini yapmaya başladı.
grubun kendi adını taşıyan ilk ep’si 2003 yılında piyasaya çıktı. aynı sene topluluk plak şirketi merge’le anlaşma imzalayıp ilk stüdyo albümlerinin kayıtlarına başladı.
kayıtlar sırasında grup çeşitli trajediler yaşadı. önce chassagne’nin büyükannesi öldü. ardından butler’ların büyükbabası alvino rey ve parry’nin teyzesi öldü. bu arada bu sıkıntılar arasında güzel bir olay oldu ve chassagne ile win evlendi. grubun ilk albümü funeral 2004 yılı eylül ayında piyasaya çıktı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol