bandıts

seeyouindisneyland
sirinlik ve sempatik olmak harika birsey olmali. cunku barry levinson’un son filmi bandits’de bu ozelliklere sahip 3 tane star var. bruce willis sizi sasirtmayacak, ancak bill bob thornton ve cate blanchet beklediginizin cok ama cok uzerinde komik iki insanmis meger. ben acikcasi bu filme zorla gittim, cunku fragmanlarindan u2’nun beautiful day esliginde bruce’un yaptigi o kabak filmlerden biri oldugu belliydi. ne buyuk hata....gozumden yas getirdi dersem yeridir.

bruce ve billy bob hapisten kacip banka soymaya baslarlar. metodlari ise inanilmaz komik. soygundan bir gece once banka mudurunun evine gidiyorlar, ona zorla misafir olup sabahin korunde bankaya gidip soyuyorlar. o yuzden medyada adlari "sleep-over bandits" (yatiya kalan hirsizlar) oluyor! cate ise zengin kocasinin ilgisizliginden yakinan hayatinda hicbir heyecani olmayan bir ev kadini. (sabahin korunde kalkip "i need a hero" esliginde kocasina yemek yapiyor, daha sonra kocasi ona "ben yemege yokum" dedigi zamanda "total eclipse of the heart" ile agliyor) evet, o kadar sempatik ve komik!!

neyse, bunlar filmin bir yerinde bulusuyorlar ve cate hayatindaki yeni heyecani buldum diye hirsizlarimiza katiliyor. bir de uzerine hem bruce hem de billy’e asik oluyor. sonrasi bir suru komik olaylar zinciri. ozellikle billy bob’in filmde giydigi peruklar sizi oldurecek. ancak bu film sonrasi angelina jolie’nin bu adamda ne buldugunu anliyorum. meger adam inanilmaz komikmis!!

film harika basliyor, sonlara dogru da inanilmaz bayiyor. ama kendini toparlayip finish’e sizi tatmin edecek ve off baydi beni demeyecek sekilde bitiyor. 10 uzerinden bir degerlendirme yapsam, 2 saatlik filmin ilk 80 dakikasi 10 uzerinden 8, daha sonraki 40 dakikasi ise 10 uzerinden 4. kesinlikle keyifle izlenebilecek bir film, kacirmayin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol