antz

seeyouindisneyland
dreamworks’ten ilk cizgi film produksiyonu. simdiye kadar tümüyle bilgisayar animasyon kullanilan 2. film (1-toy story).

seslendirenler woody allen, dan aykroyd, jane curtin, danny glover, gene hackman, jennifer lopez, sylvester stallone, sharon stone ve christopher walken.

film woody allen’in canlandirdigi karinca z’in bir terapist koltugunda anlattiklariyla baslar. z, 5 milyonluk bir ailenin ortanca cocugu olmaktan bikmistir ve kendini cok onemsiz hissetmektedir. terapist’i ona soyle karsilik verir. "hakikaten onemli bir gelisme gostermissin. haklisin sen onemsizsin." iste bu baslangic sahnesiyle bile film sadece cocuklara hedeflenmis bir animasyon olmadigini gosteriyor.

z her zamanki gibi hayattan bıkmış bir şekilde bara gider. orada arkadaşı weaver’la konuşurken yanına başka bir karınca gelir ve böcektopya adında barışın, huzurun ve bol yiyeceğin olduğu bir yerden sözeder. ilk başta ciddiye almadığı bu sözler aslında z’yi etkisi altına almıştır. z dışındaki bütün karıncalar dansa kalkar. bu sırada z yalnız başına otururken yanına prenses bala (sharon stone) gelir. bala’yla dans eden z artık feleğini şaşırmıştır. hayattan bezmiş olan z artık bütün umutlarını bala’ya bağlamıştır. onunla mutlu olmaya giden yolun arkadaşı asker karinca weaver’la (sylvester stallone) bir günlüğüne yer değiştirmekten geçtiğini düşünür. fakat işler z’nin istediği gibi gitmez. z bir günlüğüne de olsa bir askerdir ve işte o gün savaş günüdür. karıncaların düşmanları termitler korkunç yaratıklardır. ama z artık savaşın tam ortasındadır. karıncamız z nasıl olduysa bu savaştan kurtulan tek karınca, hatta tek yaratık olur ve bir kahraman olarak kraliçe huzuruna çıkar. oradan bala’yı kaçıran z bardaki adamın bahsettiği böcektopyayı aramaya koyulur.

film tahmin edeceğiniz gibi tam bir grafik animasyon şaheseri. özellikle z’nin üzerine düşen bir su damlasının bala’yı da içine alması mükemmel yansitilmis.

filmde her şey var...komedi, heyecan, duygusal sahneler, sürükleyici bir senaryo... espriler çoğunlukla karakterlerin komik hareketleriyle sağlanmış, yani biraz çocuksu. büyüleyici bir atmosferi olan bu filmi kaçırmamanızı öneririm.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol