sardonic wrath

seeyouindisneyland
darkthrone’dan yeni bir şey yok.eğer darkthrone’un son yıllardaki çalışmalarını sevdiyseniz bu albümü de seveceğinizin garantisini verebilirim çünkü soundları hemen hemen aynı, dikkati çeken tek farklılık ise albümün daha hızlı olması. klasik darkthrone şarkılarına sizi hazırlayan bir intro “order of the ominous” ile karanlık atmosferi hissediyorsunuz.ve hemen ardından thrash vari yapısıyla “information wants to be syndicated” ile ziyafet başlıyor. öne çıkan diğer bir şarkı “alle gegen alle” de “catchy” riffler mevcut ve celtic frost etkisi hemen kendini belli ediyor bu şarkıda orta temposuyla.


darkthrone’u özgün kılan en önemli özellik çiğ soundu ve nocturno culto’nun mükemmel vokali tam gaz devam etmiş bu albümde de. albümün kapanışında “rawness obsolete” karşılıyor sizi ve hızı oldukça düşürüyor. kapanış için iyi bir seçim olmuş.davullar fenriz’den alışılmış biçimde black metale göre yavaş sayılabilecek bir hızda ama darkthrone ruhuna uygun bi şekilde çalınmış. fenrizin kalemi ise her zamanki gibi keskin, kışkırtıcı, provoke edici. genelde şarkılarda hristiyanlığın iki yüzlülüğünden bahsedilmiş, din karşıtı sözler yazılmış ancak “alle gegen alle” de ise din uğruna yapılan savaşlar konu edilmiş.


“transilvanian hunger” tadında bir albüm bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacaklardır çünkü darkthrone yeni soundunu (ravishing grimness’dan bu yana) iyice benimsemiş artık.albümdeki favori parçam “sacrificing to the god of doubt”. 9 şarkı mevcut ve yaklaşık 34 dakika ile diğer darkthrone albümleriyle kıyaslandığında ortalama bir uzunlukta.
bütün bu kendini tekrar etmelere rağmen onlar black metalin öncüleri ve hiç düşünmeden almanız gereken bir albüm.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol