the village laterna

seeyouindisneyland
en son 2003 yılında albüm çıkartan blackmore’s nights, yeni albüm “the village lanterna” ile geri döndü. grupta herhangi bir değişiklik yok, yine rönesans etkisinde, ritchie blackmore tutarlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. ben pek fazla sevmiyorum ama candice night hayranları bu çalışmadan da zevk alacaklardır.



albümün dikkat çeken çalışmaları arasında, ‘25 years’ ve deep purple zamanlarından gelen, önemli klasik çalışma ‘child in time’, rainbow yıllarından ve benim john lynn turner’dan dinlemekten büyük zevk aldığım ‘streets of dreams’ sayılabilir. ‘streets of dreams’ iki versiyonla albümde kendisine yer bulmuş. ilk versiyonda night’ın sesinden dinliyoruz, ikinci versiyonda ise şarkıya turner da dahil olmuş. şarkıların ikisi de ‘bent out of shape” albümünün havasından farklı bir sound ile kayıt edilmiş.


‘child in time’a ise yazık olmuş.


ritchie blackmore’un son dönem çalışmalarını sevenler için herhangi bir sürpriz yok, ilk albümden bu yana son derece tutarlı bir çizgide ilerliyor blackmore ve kendi türü içerisinde son derece kaliteli çalışmalara imza atıyor. ancak, deep purple ve rainbow’un dio’lu dönemlerine hayran olan ben, blackmore’s night’ı oldukça garipsiyorum

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol