speak of the dead

seeyouindisneyland
power metal’in ortaya çıktığı zamandan bu yana dağılmadan, dinleyici kitlesini sürekli artırarak devam eden kaç grup var? helloween, iced earth ve nihayet rage benim ilk anda aklıma gelen isimler. peter wagners, nam-î diğer “peavy” -rage’in frontman’i olarak- bu başarıda en fazla paya sahip olan insanlardan.

bu albümü ikiye ayırabiliriz. sekizinci track olan ‘beauty’den sonra farklı bir yapı karşımıza çıkıyor. bunun sebebi ilk sekiz şarkının beyaz rusya’dan, minsk’den bir senfoni orkestrasıyla kaydedilmiş olması. albümü ilk dinlediğimde bunu bilmediğimden bir hayli şaşırmıştım, “bu viyolonsel!” gibi bir takım sorular uyanmıştı beynimde, daha sonra albüm infosunu inceleyince durumu fark ettim. geçerken not etmek istiyorum, geçmiş birikimlerinden kaynaklanıyor olsa gerek, doğu avrupa ülkeleri senfonik müzikte gayet iyiler, bunu bir kez daha kanıtlıyorlar yeni rage albümüyle.

victor smolski, peavy wagner ikilisinin yazıp bestelediği şarkılardan sözleri en fazla dikkatimi çeken şarkı ‘kill your gods’ idi. ; “kill your gods, save your souls, kill your gods, kill your gods, you’d, kill your gods, save your souls, kill your gods, you should kill your gods” diyorlar, bu biçimi kullanan oldukça şarkıyla karşılaşmış olabilirsiniz ancak üstün rage sounduyla bu sözleri dinlemek, peavy’den dinlemek ayrı bir haz, öneriyorum.

birbirini tekrar eden, power metal trendi ne kadar geride kaldı bilemiyorum. bildiğim ; her türde, genelden ayrılan öncü grupların olduğu. rage bunlardan biri ve “speak of the dead” 2006 yılının en başarılı power metal albümlerinden.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol