living with war

seeyouindisneyland
2005 tarihli neil young albümü “prairie wind”ın üzerinden çok zaman geçmeden yeni bir albümle, “living with war” ile karşılıyoruz folk rock üstadı neil young’ı. belli ki, albümün çıkışının üzerinden 1 ay dahi geçmemişken slogan haline gelen ‘living with war’, yıllar sonra 2000’lerin “blowin’ in the wind”ı olarak anılacak.

sebebi bilinmez, albümün aldığı eleştiriler diğer neil young albümleri kadar olumlu değil. bunun en önemli sebebi, neil young’ın açıkça abd karşıtı bir pozisyon almış olması olsa gerek. bu sebeple, bush’a karşı oldukça net bir tavır alan neil young’ın amerika dışından daha olumlu eleştiriler aldığını görüyoruz. kişisel kanaatim de 94’de yayınlanan “sleeps with angels”dan bu yana yayınlanan en iyi neil young albümünün “living with war” olduğu yönünde. albüm hem 68’in muhalif, köküne sadakat gösteren rock’ını hatırlatıyor hem de, son dönem yaptığı albümleriyle ortaya çıkardığı soundu beğenilmeyen young’ın bu tarafta yeni bir çıkış yakaladığını gösteriyor.

‘after the garden’, şarkı sözlerini türkçe’ye çevirdiğimiz -elimizden geldiğince- ‘living with war’, “63’de bob dylan’ı, özgürlüğün bayraklarının dalgalandığını seyretmek” dediği ‘flags of freedom’, colin powell’ın yerden yere vurulduğu ‘lookin’ for a leader’ albümün öne çıkan şarkıları olurken neil young’a selam duruyoruz, rock’n roll için, folk’un geleneğini sürdürdüğü için, dünya için !

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol