nyc ghosts and flowers

seeyouindisneyland
dünyanın en ilginç gruplarından sonic youth, çok güzel bir albümle yeniden karşımızda. 80lerin başından bu yana aktif olarak müzik yaşamında olan grup hiçbir zaman popüler olamadı, çünkü yaptıkları müzik gerçekten zor anlaşılan birşeydi, hatta belli bir kalıba bile sokulması mümkün değildi.

grubu tanımayanlar için, tarzlarını şu şekilde açıklamam mümkün olabilir belki de: radiohead’in son albümü ’kid a’da "how to disappear completely" diye bir şarkı var. bu şarkının son bir dakikası içinde pekçok enstrüman kullanılmış ve şarkı tam bir karmaşa halin almış. işte sonic youth’un müziği için de genel olarak buna benzer bir şey denebilir.

bu yazıyı yazmama sebep olan son sonic youth albümü ’nyc ghosts & flowers’, grubun 1992 tarihli başyapıtı ’dirty’den sonraki en iyi albümü belki de. açılıştaki "free city rhymes"ı favori sonic youth şarkılarım arasına şimdiden koydum bile. parçada zaman zaman ’washing machine’deki gibi güçlü gitarlar kullanılmış. ondan sonra gelen "renegade princess" ise punk etkilenimli, sert ve akılda kalıcı bir parça. şarkı örneği olarak bir de albümün isim parçası "nyc ghosts & flowers"a dikkatinizi çekmek istiyorum; gerçekten etkileyici, müthiş bir beste.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol