türkiye gençlik birliği

beyaz komur
gençlik birliği derneği tüzüğü


madde 1. derneğin adı, merkezi ve şube açma ve üst birliklere katılma durumu

a)derneğin adı;tüm gençlik birliği derneği’dir. kısa adı tgb’dir.

b)merkezi ankara’dır.

c)il ve ilçelerde şubeler açabilir.

d)aynı amaçla kurulmuş derneklerle federasyonlar kurabilir ve federasyonun katılacağı konfederasyonlarda temsil edilir.

e)yurt dışında kurulmuş benzer amaçlar taşıyan derneklerle birlikler kurabilir ve kurulmuş birliklere katılabilir.


madde 2. derneğin amacı

türk milletinin bağımsız yaşama iradesiyle başlattığı kurtuluş mücadelesi ve emperyalizme karşı zaferle kurulan cumhuriyeti, türk gençliğinin arkasındaki en büyük tarihsel miras kabul eden gençlik birliği derneği’nin amacı;

atatürk’ün bu mirası türk gençliğine emanet ederken, bağımsızlığı ve cumhuriyeti yok etmek isteyecek düşmanlar olacağını, “istikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahili ve harici bedhahların olacaktır” diyerek ifade ettiğini unutmaksızın;

20. yüzyılın başında emperyalizme karşı verdiğimiz kurtuluş savaşı ile kurduğumuz bağımsız cumhuriyetimize günümüzde yönelen tehditlere karşı türkiye gençliğini, atatürk’ün gençliğe hitabesinde verdiği görev doğrultusunda bir araya getirmek, bağımsızlık mücadelesinde birleştirmektir.


madde 3. derneğin yapacağı çalışmalar

dernek, amacına ulaşabilmek için;

a)görüşlerini duyurmak ve benimsetmeye yönelik her türlü bilimsel toplantı, sanat ve spor etkinlikleri, gösteri yürüyüşleri, yarışmalar düzenler ve düzenletir. bu çalışmalarını, başka kuruluşlar ve uzman kişilerle birlikte ortak etkinlikler biçiminde de sürdürebilir. bu doğrultuda, yazılı ve görsel basın-yayın kuruluşları, bilim ve eğitim kurumları ve uygun kişi ve kuruluşlarla ilişki kurar, dayanışarak çalışmalar gerçekleştirir.

b)eğitsel, öğretisel, kültürel, bilimsel ve tüm toplumsal çalışmalar için gerekli yönetsel olurları alarak; kitaplık, okuma odaları, kültür ve sanat evleri açar ya da açtırır. sanat, kültür, spor ve diğer alanlarda toplumsal çalışmalar yapar ve bu konularla ilgili dil öğretimi, el becerileri, folklor, tiyatro, müzik ve benzeri dallarda kurslar düzenler. bu konularda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak başarılı olanlara belgeler, yaraşır olanlara ödüller verir.

c)sergiler, spor, kültür, sanat ve eğlence etkinleri, toplantılar, iç ve dış geziler, yemek, kermes ve panayırlar düzenler. üyelerinin yararlanması için kamplar ve tesisler açıp işletir (üye olmayanlar ile küçük yaştakilerin spor ve sanat etkinlikleri, eğitim, öğretim ve benzeri çalışmalardan yararlanmaları velilerin oluru ve genel yönetim kurulu ya da ilgili şube yönetim kurulunun kararına bağlıdır).

d)üyelerinin yararlanması için lokaller açabilir.

e)amacına ulaşmasında yararlı olabilecek vakıflar kurabilir ya da kurulmuş vakıflara katılabilir.

f)çalışmalarını duyurmak ve amacına ulaşabilmek için kitap, gazete, dergi ve bildiriler yayınlar, çalışma ve bilgilendirme bültenleri çıkarır.

g)amacı doğrultusunda çalışan öbür dernek, vakıf ve benzeri demokratik kitle kuruluşları ile ortak platformlar oluşturabilir.

h)başka dernek, vakıf ve benzeri kuruluşlarla dayanışma sağlayarak uluslararası etkinliklerde bulunur.

i)işlerinin yürütümü için genel merkez ve şubeler bünyesinde genel yönetim kurulu ve ilgili şube yönetim kurulunun kararıyla ücretli kadro çalıştırabilir.

j)gelir sağlamak amacıyla piyango, çekiliş ve gelir getirici başka etkinlikler düzenler.

k)taşınır ve taşınmaz mallar edinebilir.
filojiston
ülkesinin son dönemdeki gidişinin pek hayıra alamet etmediğini düşünen ve ses veren üniversite gençlerinin kurduğu birlik.
sadece ses vermekle kalmıyor, birde gençlere değişik kültürel etkinliklerde yer alma fırsatı sağlıyor.
http://www.tgb.org.tr/tgb/
rumuz pilis tiray egen
üyesi olduğum oluşum. sürekli arıyıp toplantılara çağırıyorlardı bi türlü gitmek kısmet olmamıştı. bügün 5’te şişli atatürkçü düşünce derneği’ndeki toplantıya iştirak edeceğim. gelişmelerle akşam karşınızda olacağım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol