the quiet offspring

seeyouindisneyland
bu sene hepimiz için süper geçecek sanırım.. 2005’in gelişi ile beraber albüm çıkaran bir çok büyük grupla beraber, metal dünyasının en tanınmış ve orijinal grubu olan green carnation da nihayet yeni albümünü piyasaya çıkardı.. dahi diyebileceğim bu norveçliler iki senelik bir bekleyişin ardından dördüncü albümleri “the quiet offspring” ile bizi tanıştırdılar.. önceki albümlerin orijinalliği ve dinleyici tarafından kolay hazmedilememesi durumuyla bu albümde karşılaşmıyoruz. “the quiet offspring” her tarz metal dinleyicisinin bir şeyler bulabileceği oldukça “açık” bir albüm..

açıkçası her şeyden daha progresif.. tabi her zamanki gibi ortaya çıkan müziğin bazı kısımları oldukça karanlık ama şarkıların genel yapısı ağır bir progresif hava içermekte ve bu albümde kesinlikle doom’dan eser yok.. green carnation her zaman kendine özgü karanlık müziğini yapmakta ama hepimiz biliyoruz ki grup yine aynı grup, her şeyden daha orijinal.. grubun ikinci albümü, “light of day, day of darkness”, grubun her daim başyapıtı olarak kalacak sanırım ve “the quiet offspring”i bu albümle kıyaslamak imkansız.. başta da belirttiğim gibi kesinlikle daha kolay anlaşılır bir albüm ve bu sefer elimizde her zamankinden çok daha cazip bir albüm var metal dinleyicisi için.. albüm “herkes” için yapılmış.. sakın yanlış anlamayın kesinlikle piyasa bir albüm değil tam tersine çok çabuk adapte olabileceğiniz ve içinde barındırdığı rock ‘n’ roll ruhunu sonuna kadar hissettiren bir albüm..

şarkılar her zamanki green carnation tarzına sahip ve “childsplay part i” ve biraz daha ağır bir şarkı olan “between the gentle small & the standing tall” gibi şarkılarla albüme inanılmaz çeşitlilik katmış. tabi gruptaki müzisyenlerin kalitesini de göz önünde bulundurursak ortaya şu sonuç çıkıyor; muhteşem şarkılar yazılmış ve bu şarkılar mükemmel bir performansla çalınmış..

albümün prodüksiyonu yine çok iyi, bu adamların yaptığı işte kötü bir yan bulmak imkansız gibi. mesela en basit örneği ile; albüm kaydı için 48-mastering kullanılmış.. bunlara ek olarak ortaya çıkan albüm kapağı ve sanat çalışması da oldukça başarılı ve kendi adıma sanırım daha fazlasını da bekleyemezdim..

yeni green carnation albümü belki yaptıklarının en iyisi değil ama saniye saniye keşfedilmesi gereken ve sizi yaptıkları müziğe aşık edebilecek kadar güçlü bir albüm.. son olarak yorumum şudur ki; bu adamlar yaptıkları her albümde metal aleminde bir tarih yazmaktalar ve yazmaya devam edecekler..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol