falconer

seeyouindisneyland
internet bazen çok iyi grupları keşfetmek için aracı oluyor. bende internette tesadüfen bulduğum bir kaç falconer parçası ile bu grupta iş olduğunu hissettim ve albümlerini aramaya başladım. allahtan her grup web sayfasına sahipte bilgiyi kolaylıkla alabiliyorsunuz.
falconer grubunun temeli 1999’da atılmış ama grup üyelerinin hepsinin müzikle daha öncelere dayanan tecrübeleri var. kuzey avrupa ülkeleri (nordic) artık metal müziğin bozulmadan üretildiği yer olmaya başladı, falconer’de onlardan. isveç’ten.
grubu dinlemeye başladığınızda etkisi bir anda başlıyor ve hiç bıkmadan dinlemek istiyorsunuz. bunun ana kaynağı mathias blad’ın opera temelli muhteşem vokali, parçalarda dinmek bilmeyen canlılık ve melodik yapının çok iyi kaynaştırılmış olması. ayrıca makul ölçülerde sert.
açılışı yapan "upon the grave of guilt" albümün hızı ve melodik yapısı hakkında bilgi vermeye başlıyor. son derece berrak bir vokal ve müzik yapısını hissetmeye başlıyorsunuz. "heresy in disguise" başladığında kendinizi 80li yılların metal parçaları içinde buluyorsunuz ama parça içindeki değişiklikler sizi başka zamanlara da *****ürüyor. "wings of serenity" ve "a quest for the crown" albüm konseptine uyan yine olumlu özellikler gösteren melodik yapılı parçalar. "mindtraveller" parçaların hepsinin çok iyi olduğu albümün bence en mükemmel parçası. vokali ve müziği ile bence bir klasik. aralarda denenen gitar sololarda grubun müziğe hakimiyetinin en güzel kanıtı.
sonraki parçalar aynı kalitede devam ediyor. hepsi 80 li yıllarda heavy metalin en kaliteli ürünlerini verdiği zamanın mahsüllerini hatırlatıyor, belki de çok daha iyilerini...son ve albümün bonus parçasını kendi dilleri ile söylüyorlar ve tamamı ile yöresel müzikleri ile rock etkisi altında.
falconer’in bu ilk albümü daha sonra çıkardıkları albüme göre biraz daha zayıf kalmasına rağmen bence içerik ve müzik olarak beş yıldızı hak ediyor. önemli olan kalıcı olup bu çalışmaları devam ettirebilmek
anarchy in turkey
folk etkilesimli isvec’li power metal grubu,mitothyn den ayrılan karsten larsson tarafindan 1999 da kurulmus olan bu grup araya karisan death metal rifflerine ragmen cok da super cok da sahane bir sekilde power metal icra etmektedirler.belki power metal in gelecegi olacak derecede yetenekli bir gruptur.2002 de gruptan kopmus olan mathias blad in gruba 2005 te geri donmesinden sonra cikardiklari northwind albumu ile tekrar gonullerde taht kurmuslardir...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol