inhuman rampage

seeyouindisneyland
dragonforce son yıllarda en iyi çıkış yapan power metal gruplarından biri. grup öylesine bir çıkış yaptı ki ; allmusic gibi bir internet sitesi “inhuman rampage”a ana sayfasından yer verdi. gördüğümüz kadarıyla, niteliği konusunda, herkesin hemfikir olduğu bir grup dragonforce.

“inhuman rampage”da sizi bekleyen, özetle ; oldukça melodik bir power metal albümü. bu türe yabancı olanlar için çok hazmedilebilir kalıplar olmadığını eklememiz gerekiyor. vokal partisyonlarından ziyade gitar soloları ve davul atakları üzerine kurulu bir albümle karşı karşıyayız. aslında, bu yönüyle bakıldığında büyük bir ticari riski barındıran bir albüm, “inhuman rampage”. ancak, dragonforce kendi alanında sağlam bir yer parsellediğinden olsa gerek ; böyle, dar bir kitleye yönelik albüm yapabiliyor. albümdeki tek balad olan ‘trail of broken hearts’ı saymazsak bu melodik yapının bağımsızlığını kazandığını net bir şekilde yazabiliriz.

bu, “tek rakibim thy” diyen dragonforce’un, türkiye’de ne kadar tanındığını, kabul gördüğünü bilmiyorum ama, bana biraz uzak kalsalar dahi, yazmalıyım ; geleceğe taşınacak birkaç power metal grubu var, dragonforce bunlardan biri olabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol