tekirdag anadolu lisesi

mitili
tekirdag’in baykallar mevkindeki okul. icerisinde yurt, lojman, bir hali saha, bir tenis kortu, bir spor salonu, bir suru guzel kiz mevcuttur. spora cok onem verir bu okul. bir suru spor daliyla ugra$ilabilir. basketbol, futbol, voleybol, hentbol, tenis, masa tenisi, atletizm... hatta basketbol a takimi cikarmi$ti zamaninda ve bu takim 2. lige yukselmeyi ba$armi$ti, ammavelakin i$ler tamamen duygusal bir hal alinca bu takim da dagildi gitti..

$ehir icine uzak olsa da, gayet guzel bir yerdedir. etrafta cafe ve restoranlar konu$lanmi$tir. ogrenciler yemek ustu sigaralarini ogle aralarinda "yarkoy" denilen guzel deniz manzarali parkta, ickileri ve $arkilar e$liginde icebilirler.

ve $u sigara mevzusu.. bir zaman oncesine kadar kimsenin kari$madigi bir olaydi. zamanla, kademe kademe olayin ustune gidilmeye ba$landi ve en son sadece tuvaletlerde icilebiliyordu. yakalanma riski yuksek ama kafa bir hocaya denk gelindiginde beraber tutturmeye kadar gidebilir bu yakalanma olayi.. goz actirmayan hocalar da vardir tabi.. yakaladiklarina okulu boyatirlar, ebeveynlerine haber verirler, uzakla$tirma verirler; kisaca bir ogrenciyi okuldan sogutmak icin gerekli ne varsa yaparlar.

para basan emekli matematik ogretmeni bir mudur vardir tal’in ba$inda.. yasak oldugunu bildigi icin, mudurlugun yanisira e$inin ismiyle bir dersaneye ortak olmu$tur. (daha bir suru geliri vardir da bilinmiyordur, merak da edilmiyordur)

kimi icin bu okulda 4 sene heba olur, kimi icinse bu 4 sene hayat boyunca unutulamayacak yillardir. benim hayatimin en guzel 4 senesini gecirdigim yerdir burasi. buyudugum yerdir, bu yuzden benim icin cok onemlidir. bir suru ilk ve bir suru sonla..

bitmeyen tek $ey ise hafizalardaki anilar...

van ness
bir zamanlar spor bakımından zengin tekirdağın anadolu lisesi. daha 10 yıl önceleri bile gençler maç yapacak hentbol voleybol basketbol oynamak için akın ederdi buraya. derağzının yukarısında baykallar mevkii nde. bana kalırsa tekirdağın yine en güzel okulu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol