yazımda yanlış ile eksik arasıdan ki fark

su hayat bitsede gitsek
yazımda yanlıs yazıldıgında bu;konu ile okuyucu arasıda bir iletisim bozuklugu yaratacaktır.yanlıs yazım dogrunun tamamen karsıtı olduguna gore,yanlıs yazım da yazar ifade bozuklugu,yazının okuma akısını bozmak gibi okuyanın okuma ve anlama yetisini yanlıs etki edebilir.ama eksi yazmak ise; bir konu hakkında yazının konu ile ilgili his,bilgi,ornekleme v.b. aktarımında konuyu acıklamaya,anlamaya yarayan yazı eksik kalmıstır.bu anlamaya,okumaya engel olmaz ama okuyanın isininın yazandan dolayı yarım kalması demektir.yanlıs yazımdakı gibi yanıltmaz,yarı bırakır...
broken
yanlış başlık açmanın bahanesi olamayacak farktır kendileri.
not:örneği başlıkta değil de tanımda verseydik olmaz mıydı diye de sorulabilir ayrıca.
bgat
bilerek mi, yoksa bilmeyerek mi yapıldığını tam olarak anlayamadığım, hatalı yazılmış bir cümledir. başlığın, rumuzunda "bitsede" gibi bitişik yazılmış bir bağlaç hatası olan yazar arkadaşım tarafından açıldığını görünce, farkında olunamayarak böyle yazılmış olabileceğini düşündüm. bunun haricinde başlıkta yazan hiçbir entry’den bir şey anlamadım. ne anlatmak istenilmiş, çözemedim. anlayan varsa houstan’dan ulaşsın.
capt it all
sanki sonu tamamlanacak gibi gibi duran cümle. muhtemelen şöyle tamamlanabilir;

-yazimda; ’yanlis’ ile ’eksik’ arasidan, ki fark ne kadar büyük olursa olsun, aynı şeylermiş gibi bahsedeceğim.
broken
ignliiz üineveerdtlserinin bir tensai hrarlefin hgnai salıyra dmiziilş olğunduun öemnisz oludğnuu oayrta kydou. bduara tek ömlnei ntoka ilk ve son hfiarn dğrou ydere osmldaıır. gsreii tmaamen salmçaık olbaiilr, ve sen ynie de pbromlseiz okyailusbirin.bu haeflrri hraf oralak okumzdaımdğııan ve kmellireei büütn oalark alamıdılgzdığıan kanakyanlır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol