muharrem ayı

ya basta viva zapatista
aleviler tarafından 12 gün boyunca su içmeden tutulan orucun yerine getirildiği aydır.12 günün sonunda aşure kaynatılarak insanlara dağıtılır.aşurenin içine en az 12 çeşit ürün konulmalıdır.

muharrem ayının nerden geldiğine yönelik değişik açıklamalar da vardır.

ne yazıkki ülkemizde sunni islamın oruc ayı sürekli, her dakika beynimize kazınsa da devletlümüz muharrem ayını duyurmaz ve olduğunu bile anlatmaz.
ya basta viva zapatista
bir kısım alevi tarafından hasan ve hüseyin ile eşrafının aç ve susuz bırakılarak ölüme terkedilmesi suretiyle onları anmak için gerçekleştirdiği oruçtur.doğrudan su içilmeyen bu oruçta, bu ihtiyacı ayran, çay ve benzeri içeceklerle gidermektedirler kişiler.
watersky
hicri yılbaşının başladığı aydır.peygamber efendimiz s.a.v’nin mekke’den medine’ye hicreti esas alınmıştır.muharremin onuncu günü aşure günü olarak bilinmektedir.bu günlerde oruç tutmanın efdal olduğu bazı kaynaklarda geçmektedir.
ladycapulet
canım birkaç gündür aşure çekiyordu, meğer biyolojik saatim aşure ayının girdiğinin farkındaymış. ya da öle bişi. attım tamamen.
pinhan
chp milletvekili sabahat akkiraz’in talebiyle muharrem orucu doneminde tbmm’de uygun yemeklerin (soğansız ve etsiz) çıkacağı aydır. bence çok başarılı olmuş. ülkemiz adına sevindirici bir haber.

http://tinyurl.com/b6ztoyk
komple teorisyen
tek tanrılı dinlerde özel bir yeri olan aydır.hz.musa nın kızıldeniz den geçip firavundan kurtulması,nuh tufanının bitmesi gibi birçok mucizevi olayın bu ayda gerçekleştiğine inanılır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol