icra dairesi

ya basta viva zapatista
hacze çıkmak için dil dökülen, hacizde memurlarına para yedirmezseniz işinizin yürümediği, sizin göreviniz olmadığı halde şunu yap dedikleirnde anlamazsanız üstüne bir de fırça yediğiniz adliye içindeki dairedir.her biri bir icra mahkemesine bağlı olarak çalışmaktadır.
boslukta bos olamayan adam
hukukun en önemli dalının uygulanmak zorunda bırakıldığı boktan mekanlardır. şöyle ki: dava kazansan birşey farketmez. kazandığın miktarı alamadıktan sonra avukat olmuşun neyine. yani icra ile, yani devlet eliyle, yani zorla alabilirsin ancak hakkını.
bunu kimin yapması gerekiyor. icra müdürünün, ona vekaleten müdür yardımcılarının, onu temsilen icra memurlarının...
bunların hiç biri hiç bir iş yapmaz. avukat, stajyer, katip vs. geçer evrakların olduğu yerlere bunların yazması gereken tüm müzekkereler, açması gereken tüm talepler hazır edilir önlerine imza için sunulur kaşelenerek, numaralandırılarak ama gel gör ki bu arkadşlar imzalamaya bile ağız burun bükerler para isterler, para üstü vermeyi bilmezler, hacizde iş yapmazlar, tahsilat yaparsın gözünü içine bakarlar, yüzsüzlerse( ki çoğu öyle)isterler alenen, hacze çıkar çıkmaz önce yemek bak çok açım derler hayatlarında kendi ceplerinden dışarda yemek yememiş çoluğunu çocuğunu yedirmemiş adamlar tatlılarına kadar söylerler aç kurt gibi yerler.. parasını da sen ödersin tabi.. o kadar acı ki teamüller oluşmuş durumda arakdaşlar bu konuda birkaç avukat olursa ortak ödeniyo.. tahsilat miktarına göre verilecek para yöreden yöreye değişiyor..para verilmezse cimri avukat deniyor (ilkeli,vicdanlı avukat olmuyorsun tabi..)
durum o kadar kötü ki geçenlerde bakırköy adliyesi haberini duyan varsa anlamıştır. olay şu: icra memurunun görünen resmi geliri 2000 ytl bu arkadaş kredi almış bankadan her ay 3000 ytllik ödemesi var ve ödüyor bir kere bile aksatmamış..
sözlük formatına aykırı oldu biliyorum ama silinmesin lütfen insanlar bu batakla ilgili bir şekilde bilgilensin.. bilinen şeyler yazılsın..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol