the blair witch project

seeyouindisneyland
birçok insana göre seyrettiği en kötü film.bu filme "ne o ööle kamp yapıp yürüyorlar" şeklinde çok akılcı bir cümleyle yaklaşanların yanında , uzun süre etkisinden çıkamayanlar da oldu.
sundance film festivalinin açılışında gösterilen film değişik çevrelerce farklı farklı yorumlandı.film hakkında yapılan onca spekülasyona rağmen öylesine büyük bir bir gişe hasılatı elde etti ki ; eş zamanlı gösterime giren star wars : episode filmini gişede parçaladı.tüm film maliyetinin 6000 $ , gişe hasılatının da 35 milyon $ olduğunu düşünecek olursak bu hakikaten büyük bir başarıydı.
filmde belgesel çekmek amacıyla black hills ormanına giden üç sinema meraklısı öğrencinin başına gelenler farklı bir dilde ve büyük bir kısmı siyah-beyaz anlatılıyor.
amaçları bölgede lanetli olarak anılan blair cadısı hakkında belgesel hazırlamaktır.
ormanda bulunan görüntü malzemesinin kurgulanmış versiyonu perdede izlediğimiz filmin kendisini oluşturur.
ormanda birşeyler yolunda gitmediği fikri izleyiciye film öncesinde empoze edildiğinden filme bu yargıyla başlamanız gayet doğaldır.
benim gibi birçokları tarafından beğenilen filmle ilgili iyiydi-kötüydü tartışmaları devam ede-dursun ben size filmin künyesini yazayım.

yapım yılı : 1999
yönetmenler : daniel myrick - eduardo sanchez
oyuncular : heather donahue - joshua leonard - michael c. williams

meraklısına resmi site :

www.blairwitch.com
igoriyan
bir zamanlar atv de yayinlanan şok adlı programı anımsatır gerçek mi yoksa bizimi yiyorlar anlasılmazdı coğu zaman bu filmde oyle bişeydi.
cuizable
korku filmlerinde yuksek sesle gulerek cool gorunmeye calisanlarin favori filmi. zira diger korku filmlerine nispeten bu film alisilmadik tarziyla daha cok tirstirmakta, ve buna alisik olmayan bunyelerde daha cok "karsi-kahkaha"ya yol acmaktadir. aslinda amator kamerayla cekilmisligi ve gercekciligiyle insani busbutun karin bocuklenmelerine sevk etmektedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol