acı eşiği

shevek
acı eşiğinin çok yüksek olması da, çok düşük olması da kişi için bir problemdir.

çok düşük bir acı eşiği fiziksel dayanıklılığın önüne geçer ve kişi için önemli bir sorun teşkil eder. çoğu insanın rahatça dayanabildiği orta seviyedeki fiziksel darbeler acı eşiği düşük insanlarda bayılmalara ya da direncin kırılmasına yol açar.

acı eşiği çok yüksek olan bir kimse kolunun yerinden oynadığının, kaburga kemiklerinden birinin kırıldığının, bilek burkulmasıyla bileğindeki tüm kılcal damarların ezildiğinin çok çok sonra farkına varabilir. bu her ne kadar iyi bir şeymiş gibi gözükse ve bazı durumlarda iyi bile olsa, kişiye büyük zarar verir. kişi vücudundaki zararın farkına vardığında çoktan zarar büyüyerek yüksek bir müdahale gerektirecek önemli bir sorun haline gelmiş olabilir.

acı eşiği vücut sertliği kazanılarak ve uç noktalardaki sinirler çeşitli antrenmanlar yoluyla köreltilerek, duyarsız hale getirilerek yükseltilebilir. genelde bu tür bir vücuta sertlik kazandırma ve sinirlerin duyarsızlaştırılması işlemi bol darbe alınan ve acıya dayanıklılığın büyük bir önem teşkil ettiği savaş sanatlarında sık görülür.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol