john patitucci

seeyouindisneyland
1959 new york doğumlu john patitucci 10 yaşında bas gitar çalmaya başladı.kısa süre sonra beste ve performanslara başladı.gençlik yıllarında piyano ve akustik basdaki seviyesini yükseltti.california üniversitesi’nde klasik bas eğitiminden sonra,80’li yıllarda,stüdyo müzisyeni ve caz artisti oldu. b b king, dizzy gillespie, bon jovi, stan getz, sting,astrud gilberto, film kompozitörleri jerry goldsmith ve john williams’la çalıştı.
1985 yılında chick corea’s elektric ve akoustic bands’e girmesiyle iyice caz dünyasının içinde ve gözü önünde oldu. corea’yla birlikte gerçekleştirdiği solo albümleriyle 2 grammy ödülü aldı, 8 defa da aday gösterildi. kendi adını taşıyan ilk albümü billboard jazz listesinde ilk sırayı aldı. 90’lı yıllar john için ödülü bol dönemlerdi. bass player dergisinde best jazz bassist (en iyi caz basgitaristi) ödülünü 4 yıl üstüste aldı (93-96).john patitucci sadece bir performans sanatçısı değil aynı zamanda eğitmen olarak da the thelonius monk institute of jazz ve artistik direktör olarak da new york’ta the bass collective adlı okulda çalışmalarına devam etmektedir.
the john patitucci quartet adlı orkestrasıyla düzenli olarak turnelere çıkmakta,geleneksel grup formatları dışında beste çalışmaları yapmaktadır.1994 yılında,örnek teşkil etmek üzere, 6 telli elektrik bas gitar için,suono e oltre adlı italyan oda orkestrasıyla,parça yazılması görevi verildi. daha sonra bu eser tokyo’da the new japan philharmonic orchestra’sıyla da seslendirildi.
son dönemlerde patitucci efsanevi wayne shorter’la, herbie hancock ve michael brecker’la amerika turnelerinde çalmıştır. aynı zamanda kendi kuartetiyle de son albümü olan communion’un promosyon çalışmalarında performans sergilemiştir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol