silindir

urban f
motorlarda gücü sağlayan hareketli parçalar olan pistonların yukarı aşağı (boxer motorlarda yatay yani sağa-sola) hareket ettiği silindir şeklindeki yuvalar. motora güç sağlayan işlem olan ateşleme için hava ve yakıt karışımı silindire verilir, burada buji tarafından ateşlenir ve oluşan patlamanın gücüyle silindirin içindeki hareketi ileten parça olan piston aşağıya itilir. aşağıya itilen piston da krank mili denilen ve diğer silindirlerdeki pistonların da bağlı olduğu bir mili döndürür. bu mil, vites kutusu (şanzıman) yoluyla gücü tekerleklere aktarır.
civeng
çeşitli amaçlar için belirli ölçü ve boyutlarda üretilmiş ve işletilmekte olan; serilmiş, kabarmaya maruz kalmış yumuşak ve dolgu niteliği taşıyan malzeme, kaplama, zemin, yüzey v.b aksamı sıkıştırarak hacmini azaltmaya, boşluklarını azaltarak stabilizasyonunu sağlamaya yaran iş makinesi...

ing. rollers

düz silindir ( wheel rollers, tandem rollers ) , keçiayağı silindir ( sheep’s foot roller ) ve lastik tekerlekli silindir ( rubber-tyre roller ) olmak üzere 3 çeşidi vardır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol