atatürk milliyetçiydi diye milliyetçi olmak

capt it all
demin aklıma geldi, vallahi var böyle bir olay ya!
şimdi efendim, az zamanda fevkalade çok işler yapmış, bunları yaparken de ehven-i şerdir deyip, max. kârı sağlayacak bir olgu için önemsiz tavizler veren [ama harbi vardır böyle şeyler] büyük beyin atatürk, milliyetçi idi, ilkelerinden birisi de milliyetçilikdir hepinizin bildiği gibi.

şimdi atatürk milliyetçiydi diye milliyetçi olmamız gerek diye düşünen bir kesim var sanırım. acıyorum ben bunlara ve beyin yapısı düşünme yetisi olarak atatürkten bu yana hiç ilerleyemediklerini üzülerek müşahede ediyorum. lan tamam belki o zaman kimi şeyler için gerekirdi, şimdi, niye gerek olsun ki? de hadi olsun diyelim, niye insanları milliyetçi olmaya zorlayalım ki? niye devlet ideolojisi ile bunu baskı altında tutalım ki? niye devlet ile aynı düşünmeyenleri yok etmeye çalışalım ki? bunu artık benim beynim almıyor.

üzülerek belirteyim ki, atatürk’ün yıllar sonrasını düşündüğünü varsayan[sanki bütün gelişmeler vahiyle geliyordu yahut gaybdan haber veriliyordu]ve onun düşünce sistemine fikirlerine çivi kadar bi katkı yapamayanlara acıyorum. bunlar aynı motamot kafayla gider. bu kadar da taassup olmaz.

edit: hah şimdi bu entrye berbat verdiniz ya, süfer oldu, bütün sorunlar bitti gitti, muhteşem oldu. ülkede milliyetçiler diğer etnik gurupları birden kardeş bellediler kendine sırf siz bu entrye berbat verdiniz diye. hatta cumhuriyeti bile kurtarmış olabilirsiniz. ee, yapmalıydınız tabi, bir nevi atatürke zıt düştüm, size göre o da. aslında tamamen onun istediklerini düşünüyorum. lakin böyle, atatürk gerekeni yapmıştır, biz sikimiz sallayıp oturalım, ne yapacağımız ne edeceğimiz de nutukda yazıyor ordan bir ara okuruz zihniyeti, işte bu zihniyet bizi bir adım öne götürmez. götürse bile bir darbe olur, atatürkçülüğü korumak için onlarca kişi ölür geri gideriz bi 10 sene kadar daha.

ulan hiç mi düşünmüyorsunuz ya, yastığa kafanızı koyduğunuzda nasıl uykunuz geliyor anlamıyorum. benim kafam çatlıyor anasını satayım nasıl daha iyi oluruz diye.
maliyeci
atatürk milliyetçiydi diye milliyetçi olunmaz,milliyetçilik yani benim milliyetçilik deyince aklıma gelen "vatanseverlik,milletin,ülke çıkarlarını,toplumsal yararı gözetmek" güzel bir şeydir,atatürk bunun için milliyetçidir.biz de bu güzel bir şey olduğu için milliyetçiyizdir.he başlıktaki milliyetçilik kavramı biraz daha ırkçılık-kökene dayalı olarak bir ayrımcılığı simgeliyorsa bilemem.
capt it all
ha bi de şu farkı ayıralım, "milliyetçilik milletini sevmektir" deyip milliyetçi olmak farklı bir olaydır. o zaman her hümanist her şu her bu herkes milliyetçidir. bunun için özel bir ada gerek yoktur. millet zaten sevilir. eğer insan olmak ve insanlık seviliyor ise, otomatik olarak millet de sevilmiş olur. kastedilen milliyetçilik farklıdır. bu, sadece x partisine oy vermek gibi bir olaydır, yani x partisine oy veren milliyetçi, y partisine veren değil. eleştiri bu noktayadır, lütfen yanlış anlamayalım.

edit: hah anladım.. demek ki tüm insanlığı sevmek ve tüm insanlar için çalışmak kendi milletini sevmemek demekmiş. tebrik ederim sözlük ahalisi, zekalarınızı tebrik ederim sizlerin.
ya basta viva zapatista
ailesinin siyasal görüşünü savunmak, ailesinin ya da toplumun dini düşüncesini benimsemek ve sair tipteki eylemlerden biridir.herkesin yanlış hareketlerinin ve düşüncelerinin olduğunu düşünmeden hareket etmektir aynı zamanda.ayrıca m. kemal’in şükürcü bir toplumda ulus yaratma derdinden dolayı bugün için kendisini sevenlerin milliyetçilik batağına saplanmaları anlamsızdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol